Μελομακάρονα με φαρίνα υπέροχα χωρίς καρύδια
2015-12-03- Κουζίνα: Ελληνική Κουζίνα
- Γεύμα: Γλυκό
- Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολες
- Σερβίρεις : 50
- Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
- Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
- Έτοιμη σε : 60m
Καλημέρα σας αγαπημές μου φίλες. Η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα των ημερών ελπίζω να σας έχει αλλάξει την διάθεση, να έχετε ξαναβρεί το χαμόγελο στα χείλη σας, η αισιοδοξιά να καθοδηγεί τα βήματά σας και τα σχέδιά σας. Για να μπορέσουν όλα αυτά να έχουν θετικά αποτελέσματα, θα πρέπει το στομάχι να είναι δυνατό. Στην σημερινή μας συνάντηση, θα ήθελα να συζητήσουμε ένα κλασσικό γλυκό των ημερών μας, ένα παραδοσιακό, απλό, ευχάριστο και οικονομικό γλυκό, τα λατρεμένα σε μικρούς και μεγάλους μελομακάρονα. Σήμερα, θα τα φτιάξουμε με φαρίνα. Η γεύση από τα καινούρια σας μελομακάρονα θα είναι το ίδιο εκπληκτική, θα έχετε κερδίσει σε χρόνο, ώστε να μπορέσετε να κάνετε ακόμα περισσότερα. Δοκιμάστε την συνταγή αυτή, θα σας εκπλήξει εσάς και όσους τα δοκιμάσουν. Καλά Χριστούγεννα φίλες μου, με χαμόγελα!
Υλικά
Αρχικά στο μίξερ ρίχνουμε το λάδι, το χυμό πορτοκάλι, το κονιάκ, τη φαρίνα, τη ζάχαρη, τη σόδα, το μπέικιν, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε μία έυπλαστη και μαλακή ζύμη. Μόλι η ζύμη είνια έτοιμη αρχίζουμε και πλάθουμε τα μελομακάρονα. Στη συνέχεια παίρνουμε ένα ταψί, στρώνουμε μία λαδόκολα, τοποθετούμε τα μελομακάρονα, τα βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου σε μέτριο φούρνο κα τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σιρόπι: Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, το μέλι, τη ζάχαρη, τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά και το περιχύνουμε πάνω από τα μελομακάρονα. Τέλος μόλις πιουν το σιρόπι τους πασπαλίζουμε με καρύδια προεραιτικά και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.Διαδικασία
Βήμα 1
Βήμα 2
Βήμα 3
Βήμα 4
Βήμα 5