Μελομακάρονα πολίτικα γεμιστά με βιτάμ και αλεύρι που φουσκώνει χωρίς αλισίβα (του Τσελεμεντέ)

2014-12-22
Μελομακάρονα πολίτικα γεμιστά με βιτάμ και αλεύρι που φουσκώνει χωρίς αλισίβα (του Τσελεμεντέ)
  • Σερβίρεις : 20
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 50m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Σου στέλνω μια πρόταση που κάνουμε εμείς στην πόλη για τα μελομακάρονα πολίτικα γεμιστά με βιτάμ και αλεύρι που φουσκώνει χωρίς αλισίβα (του Τσελεμεντέ). Είναι μια πολύ παλιά συνταγή την οποία φτιάχνουμε εδώ και αρκετά χρόνια (από κάποιο παλιό βιβλίο συνταγών) η οποία είναι εξαιρετικά γευστική και νόστιμη. Σου την στέλνω για να την δοκιμάσεις και να την ανεβάσεις την περίοδο των Χριστουγέννων και για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή ερώτηση είμαι στην διάθεση σου. Καλές γιορτές και χρόνια πολλά σε όλους.

Υλικά

  • Για τη ζύμη:
  • 2 πακέτα βιτάμ (των 250 γραμ.) ή 500 γραμ. βούτυρο
  • 1 ποτήρι του νερού χυμός φρέσκου πορτοκαλιού
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • μισό λεμόνι (ο χυμός)
  • αλεύρι όσο πάρει
  • Για τη γέμιση:
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • μισό κουταλάκι γαρύφαλλα
  • 300 γραμ. καρυδόψιχα
  • 3 κουταλιές της σούπας φουσκωτές ζάχαρη
  • Για το σιρόπι:
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 5 - 6 σταγόνες λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε το βούτυρο σε λεκάνη και το χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και 1 ποτήρι ζάχαρη και εξακολουθούμε το χτύπημα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Βήμα 3

Ρίχνουμε τη σόδα, λιωμένη στο χυμό του μισού λεμονιού και αλεύρι, όσο παίρνει για να γίνει ένα ζυμάρι όχι σφιχτό, γιατί πρέπει να δουλεύεται στο χέρι.

Βήμα 4

Καθαρίζουμε την καρυδόψιχα, την καβουρδίζουμε και τη χοντροκοπανίζουμε.

Βήμα 5

Προσθέτουμε τρείς κουταλιές της σούπας φουσκωτές ζάχαρη, την κανέλα, τα γαρύφαλλα και τα ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 6

Παίρνουμε από το ζυμάρι ένα κομμάτι μικρό, όσο ένα αυγό.

Βήμα 7

Το δουλεύουμε λίγο στο χέρι και το πλαταίνουμε, ώστενα έχει μισό δάχτυλο πάχος.

Βήμα 8

Βάζουμε στη μέση ένα κουταλάκι του γλυκού φουσκωτό γέμιση και διπλώνουμε πάνω από τη γέμιση τις άκρες του ζυμαριού.

Βήμα 9

Τις ενώνουμε καλά και με τα χέρια πλαταίνουμε το κομμάτι, δίνοντάς τουσχήμα τριγωνικό ή μακρόστενο.

Βήμα 10

Ένα - ένα που τελειώνει το τοποθετούμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα ή ταψί.

Βήμα 11

Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν (20 λεπτά περίπου).

Βήμα 12

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι :

Βήμα 13

Μόλις βγούν από το φούρνο, τα τρυπάμε λίγο με μί αοδοντογλυφίδα σε 3 - 4 μεριές το καθένα και ζεστά όπως είναι, τα περιχύνουμε με το σιρόπι ζεστό επίσης.

Βήμα 14

Τα αφήνουμε να το ρουφήξουν και όταν κρυώσουν, τα αραδιάζουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με κοπανισμένο καρύδι.

Βήμα 15

Η συνταγή για μελομακάρονα πολίτικα γεμιστά με βιτάμ και αλεύρι που φουσκώνει χωρίς αλισίβα (του Τσελεμεντέ) είναι έτοιμη

 

Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή