Μελομακάρονα τραγανά με μπύρα και σιμιγδάλι (της Βέφας Αλεξιάδου)

2014-11-16
melomakarona-tragana-me-mpura-kai-simigdali
  • Yield : 50
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 45m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 1:05 h

Μια πρωτότυπη συνταγή για μελομακάρονα τραγανά με μπύρα και σιμιγδάλι (της Βέφας Αλεξιάδου) για διαφορετικό και πολύ νόστιμο αποτέλεσμα. Φτιάξτε τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά σας μαζί με τα παιδιά σας και αφήστε τα να δημιουργήσουν τις δικές τους εικόνες και μυρωδιές που θα τα ακολουθούν μια ζωή. Αυτή η συνταγή θα κάνει την κουζίνα να μοσχοβολήσει.

Υλικά

  • 2 κούπες ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα φουσκωτή ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κούπα μπύρα
  • 5 κούπες αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
  • 2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/2 κούπα κονιάκ
  • 1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουτ. γλ. σόδα
  • 2 βανίλιες
  • 2 μανταρίνια χυμός και ξύσμα
  • 1 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα
  • 1/2 κούπα μέλι θυμαρίσιο
  • 2 κούπες καρύδι τριμμένο
  • 2 κουτ.σ. κανέλα
  • 2.5 κούπες ζάχαρη
  • 2.5 κούπες νερό
  • 1 κούπα μέλι
  • 1/2 κούπα γλυκόζη
  • 1 ξυλάκια κανέλας
  • 1 πορτοκάλι κομμένο στα δύο με τη φλούδα

Διαδικασία

Βήμα 1

Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας τις 2.5 κούπες νερό με τις 2.5 κούπες ζάχαρη, το πορτοκάλι και την κανέλα μέχρι να δέσει

Βήμα 2

Ρίχνουμε την 1 κούπα μέλι και την γλυκόζη και αφήνουμε να βράσει ακόμα 2 λεπτά και αφαιρουμε το πορτοκάλι και την κανέλα

Βήμα 3

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου

Βήμα 4

Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη για αρκετή ώρα μέχρι να ασπρίσει

Βήμα 5

Βάζουμε την σόδα στον χυμό απο τα μανταρίνια

Βήμα 6

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός απο το αλεύρι και το σιμιγδάλι στο μίγμα

Βήμα 7

Σε ενα μπολ βάζουμε 8 κούπες αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ

Βήμα 8

Αρχίζουμε να ρίχνουμε το σιμιγδάλι σιγά σιγά στο μίγμα του λαδιού ανακατεύοντας πλέον με το χέρι

Βήμα 9

Προσθέτουμε και το αλεύρι μέχρι να δούμε οτι η ζύμη δεν κολλάει πολύ στα χέρια

Βήμα 10

Η ζύμη είναι έτοιμη όταν ξεκολλάει απο τα τοιχώματα του μπολ

Βήμα 11

Πλάθουμε τα μελομακάρονα στο σχήμα που θέλουμε και τα τοποθετούμε με απόσταση μεταξύ τους σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα

Βήμα 12

Ψήνουμε στους 180 για 15 λεπτά και άλλα 5 στους 200 βαθμούς

Βήμα 13

Οσο είναι ζεστά τα μελομακάρονα και κρύο το σιρόπι τα περιχύνουμε σε μια λαμαρίνα

Βήμα 14

Πασπαλίζουμε τα μελομακάρονα με το καρύδι και την κανέλα

Βήμα 15

Η συνταγή για μελομακάρονα τραγανά με μπύρα και σιμιγδάλι (της Βέφας Αλεξιάδου) είναι έτοιμη

Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή