Μηλόπιτα εύκολη Ζακύνθου (μπιγνέλα) με φύλλο κρούστας

2015-04-11
Μηλόπιτα εύκολη Ζακύνθου (μπιγνέλα) με φύλλο κρούστας
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Μια γευστικότατη πρόταση για να μαγειρέψεις την μηλόπιτα εύκολη Ζακύνθου (μπιγνέλα) με φύλλο κρούστας θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή αυτή είναι ιδιαίτερη πρόταση για μηλόπιτα καθώς είναι πολύ παλιά παραδοσιακή από τη Ζάκυνθο και οι ντόπιοι την λέγανε μπιγνέλα. Η γέμιση περιέχει σταφίδες και περιτυλίγεται από σπιτικό ή έτοιμο φύλλο κρούστας. Είναι αρκετά νόστιμη και διαφορετική και σου συνιστώ να την δοκιμάσεις και να μου στείλεις όποιο σχόλιο, ερώτηση ή διευκρίνηση έχεις. Μπορείς να την σερβίρεις σαν μεσημεριανό ή απογευματινό σνακ ή και συνοδευτικό του καφέ σου καθώς και σαν γλυκό μετά το κυρίως γεύμα της ημέρας σου. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 1 κιλό φύλλο κρούστας
  • ενάμισι κιλό μήλα
  • 2 φλιτζάνια σταφίδα ξανθιά
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 1 βιτάμ
  • 2 χαρτάκια κανέλα
  • 2 βανίλιες
  • 1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη μέσα σε βαθιά λεκάνη.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη φρυγανιά, το γάλα, το 1 χαρτάκι κανέλα, τις βανίλιες, τη σταφίδα και τα ανακατεύουμε.

Βήμα 3

Λιώνουμε το βιτάμ και αλείφουμε το ταψί.

Βήμα 4

Στρώνουμε 3 φύλλα και ρίχνουμε λίγο μίγμα και πάλι φύλλο και πάλι μίγμα, ώσπου να τελειώσουν (η τελευταία στρώση να είναι φύλλο).

Βήμα 5

Ρίχνουμε το υπόλοιπο βιτάμ, ραντίζουμε με λίγο νερό, πασπαλίζουμε με κανέλα και φουρνίζουμε την πίτα για 1 ώρα στους 200 βαθμούς.

Βήμα 6

Όταν τη βγάλουμε από το φούρνο, την κόβουμε κομμάτια και την πασπαλίζουμε με άχνη.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή