Μηλόπιτα εύκολη με επικάλυψη μαρμελάδα μήλο και σπιτικό φύλλο

2015-04-21
Μηλόπιτα εύκολη με επικάλυψη μαρμελάδα μήλο και σπιτικό φύλλο
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Σου παραθέτω την κατά τη γνώμη μου ωραιότερη συνταγή για μηλόπιτα εύκολη με επικάλυψη μαρμελάδα μήλο και σπιτικό φύλλο που θα βρεις στον ιστότοπο μας. Η διαφορά που έχει αυτή η πρόταση με τις άλλες συνταγές για μηλόπιτα είναι ότι αφενός προσωπικά μου αρέσει πολύ το σπιτικό χειροποίητο φύλλο που φτιάχνουμε και αφετέρου και κυριότερο, η συνταγή έχει δεκάδες παραλλαγές γιατί στο τέλος μπορούμε να προσθέσουμε από σκέτη ζάχαρη άχνη, μέχρι οποιαδήποτε μαρμελάδα ή γλυκό φρούτων θέλουμε. Την συνταγή την περιγράφω προσθέτοντας μόνο άχνη ζάχαρη αλλά σου προτείνω επίσης και την νοστιμότατη μαρμελάδα μήλου. Σου προτείνω να την δοκιμάσεις και αν έχεις στο σπίτι σου χειροποίητες μαρμελάδες, να πειραματιστείς με τα κομμάτια προσθέτοντας κάθε φορά από διαφορετική μαρμελάδα και να μου στείλεις τη γνώμη σου και ποιοι συνδυασμοί σου άρεσαν περισσότερο.

Υλικά

  • Για τη ζύμη:
  • 1 1/2 βιτάμ μικρό
  • 2 1/2 κούπες αλεύρι
  • 1 κρόκος αυγού
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν πάουντερ
  • Για τη γέμιση:
  • 6 μήλα σε μέτριο μέγεθος, κομμένα φέτες
  • 3/4 του ποτηριού του νερού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • καρύδια ψιλοκομμένα
  • Για το άρτυμα:
  • ζάχαρη άχνη ή μαρμελάδα μήλο

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε τα υλικά μας για τη γέμιση (εκτός από το καρύδι) στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να σωθεί το νερό.

Βήμα 2

Όταν κρυώσουν, ρίχνουμε το καρύδι και τα ανακατεύουμε.

Βήμα 3

Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη.

Βήμα 4

Προσθέτουμε τον κρόκο του αυγού και έπειτα το νερό.

Βήμα 5

Το ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 6

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μπαίκιν και τα ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας.

Βήμα 7

Η ζύμη που σχηματίζεται πρέπει να είναι μαλακιά.

Βήμα 8

Στρώνουμε λίγη περισσότερη από τη μισή ζύμη στο ταψί, από πάνω τη γέμιση και πάνω από τη γέμιση την υπόλοιπη ζύμη και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

Βήμα 9

Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε την επάνω επιφάνεια με ζάχαρη άχνη.

Βήμα 10

Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να κάνουμε μικρές μηλόπιτες μοιράζοντας τη ζύμη και τη γέμιση σε μικρές φόρμες.

Βήμα 11

Το πασπάλισμα με τη ζάχαρη άχνη δεν είναι απαραίτητο.

Βήμα 12

Σου προτείνω να στολίσεις τις πίτες με μαρμελάδα μήλο. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και άλλες γεύσεις μαρμελάδας καθώς και οποιοδήποτε γλυκό από φρούτα για να έχεις διαφορετικές γεύσεις κάθε φορά που φτιάχνεις την συνταγή.

Αν δοκίμασες αυτή την εύκολη μηλόπιτα στείλε μας τις εντυπώσεις σου καθώς και τι παραλλαγές από όλες δοκίμασες και πως σου φανήκανε. Καλή απόλαυση.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή