Μηλόπιτα Λήμνου με γάλα ζαχαρούχο εύκολη και λεμόνι

2015-04-07
Μηλόπιτα Λήμνου με γάλα ζαχαρούχο εύκολη και λεμόνι
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Σου παρουσιάζω μια κατά την γνώμη μου φανταστική συνταγή για να μαγειρέψεις την μηλόπιτα Λήμνου με γάλα ζαχαρούχο εύκολη και λεμόνι όπως την φτιάχνανε παλιά οι νοικοκυρές στο μακρινό μας νησί. Πρόκειται για μια παραλλαγή των γνωστών προτάσεων για μηλόπιτα που βρίσκουμε σήμερα καθώς περιέχει ζαχαρούχο γάλα εβαπορέ και μπέικιν πάουντερ. Τα υπόλοιπα υλικά είναι τα γνωστά που συναντά κανείς στις μηλόπιτες με εξαίρεση ίσως τη βανίλια και το λεμόνι για να σπάει η γλυκιά γεύση κάπως. Το αποτέλεσμα που θα δεις είναι καταπληκτικό και προτεινόμενο για να το φτιάξεις. Για κάθε απορία που έχεις, μπορείς να μου την αναφέρεις στα σχόλια που είναι στο τέλος της συνταγής αυτής.

Υλικά

  • Για τη ζύμη:
  • 150 γραμ. βούτυρο φρέσκο
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 5 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπαίκιν πάουντερ
  • 1 χαρτάκι βανίλια
  • μισό κιλό αλεύρι μαλακό
  • λίγο αλάτι
  • Για τη γέμιση:
  • 1 1/2 κιλό μήλα
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • λίγη κανέλα
  • λίγο λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε σε λεκάνη το βούτυρο με το 1 φλιτζάνι ζάχαρη, χτυπάμε μαζί τα δύο αυγά, προσθέτουμε τη βανίλια και ελάχιστο αλάτι, το γάλα και λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεμμένο με το μπαίκιν πάουντερ και κάνουμε μία ζύμη.

Βήμα 2

Βάζουμε σε κατσαρόλα τα μήλα (καθαρισμένα και ξυσμένα από χοντρό τρίφτη) προσθέτουμε τη ζάχαρη (τα 2 φλιτζάνια) και λίγο λεμόνι και χωρίς νερό βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά για να δέσει το μίγμα λίγο.

Βήμα 3

Αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 4

Βουτυρώνουμε ταψί Νο 32, στρώνουμε κάτω τα 3/4 της ζύμης, να εξέχει λίγο στα πλάγια και ρίχνουμε μέσα τη γέμιση.

Βήμα 5

Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη, αφού πρώτα την ανοίξουμε με πλάστη σε φύλλο στο μέγεθος του ταψιού.

Βήμα 6

Αλείφουμε την επιφάνεια με το άλλο αυγό χτυπημένο και με πιρούνι κάνουμε γραμμές και σχηματίζουμε τετράγωνα κομμάτια.

Βήμα 7

Ψήνουμε στο φούρνο 1 ώρα περίπου.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή