Μηλόπιτα με ζύμη μπισκότου

2015-09-07
Μηλόπιτα με ζύμη μπισκότου
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 55m

Τί πιο ωραίο και πιο λαχταριστό από το αγαπημένο μας σε όλους μπισκότο! Και πιο συγκεκριμένα να το χρησιμοποιούσουμε ως βάση σε ένα ακόμη πιο ωραίο επιδόρπιο την αγάπημένη μας μηλόπιτα! Μία συνταγή για μηλόπιτα πολύ νόστιμη κ λαχταριστή που θα τη λατρέψουν μικροί κ μεγάλοι θα βρεις παρακάτω. Είναι ένα εξαίσιο γλυκό το οποίο μπορείς να το καταναλώσεις ύστερα από ένα γεύμα, σαν απογευματινό σνακ και ακόμα και σαν πρωινό. Με ζύμη από μπισκότο, η συγκεκριμένη μηλόπίτα είναι από τις νοστιμότερες που μπορείς να δοκιμάσεις και σε προκαλώ να το κάνεις και να μοιραστείς μαζί μου τις εντυπώσεις σου παρακάτω.

Υλικά

  • Για γέμιση της μηλόπιτας:
  • ζάχαρη άχνη
  • 200γρ ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι της σούπας κανέλα
  • 150 γρ καρυδόψυχα ψιλοκόμμενη
  • 5 μήλα
  • κανέλα για το σερβίρισμα
  • Για τη ζύμη μπισκότου:
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 250 γρ καλαμποκέλαιο
  • 20 γρ baking powder
  • 1 σχετικά μεγάλο αυγό
  • 400 γρ ζάχαρη
  • 400 γρ αλέυρι για όλες τις χρήσεις

Διαδικασία

Βήμα 1

Για να φτίαξουμε τη ζύμη του μπισκότου χρειαζόμαστε ένα μπωλ

Βήμα 2

Στη συνέχεια τοποθετούμε στο μπωλ αυτό όλα τα υλικά που χρειαζόμαστε για τη ζύμη μπισκότου

Βήμα 3

Στη συνέχεια αφού έχουμε τοποθετήσει όλα τα υλικά της ζύμης για το μπισκότο στο μπωλ αυτό τα ζυμώνουμε ώστε να γίνουν ένα ενιαίο μίγμα

Βήμα 4

Η ζύμη για να είναι έτοιμη πρέπει να φτάσει στο σημείο να είναι τραχιά και σφιχτή

Βήμα 5

Για τη γέμιση παίρνουμε τα 5 μήλα

Βήμα 6

Τα καθαρίζουμε και τα τρίβουμε σε τρίφτη από τη χοντρή επιφάνειά του και τα τοποθετούμε σε ένα μπωλ

Βήμα 7

Στο ίδιο μπωλ με τα μήλα βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης, και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι

Βήμα 8

Στη συνέχεια παίρνουμε ένα ταψάκι κατά προτίμηση στρογγυλό και το βουτυρώνουμε και στρώνουμε μία λαδόκολλα

Βήμα 9

Έπειτα παίρνουμε τη μισή περίπου ζύμη γύρω στα 2/3 και την απλώνουμε στο ταψάκι ώστε να δημιουργηθεί ένα τοίχος γύρω από το ταψάκι για να μην φύγει η γέμιση

Βήμα 10

Βάζουμε το μίγμα από τη γέμιση μέσα στο ταψάκι

Βήμα 11

Και το περίσσευμα της ζύμης το ρίχνουμε πάνω από το από τη γέμιση

Βήμα 12

Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 170ο στον αέρα

Βήμα 13

Το αφήνουμε να ψηθεί για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει

Βήμα 14

Τέλος την ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε τη λαδόκολλα

Βήμα 15

Για περισσότερη γεύση πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή