Μηλόπιτα με ζύμη τάρτας και βιτάμ

2015-09-20
mhlopita-me-zymh-tartas
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 50m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 60m

Παρακάτω θα βρεις μια από τις πολλές διαφορετικές εκδοχές για την συνταγή με μηλόπιτα που βασίζεται σε ζύμη τάρτας. Το αγαπημένο μας γλυκό μας έρχεται σε μια λαχαταριστή και πολύ νόστιμη συνταγή, σε συνδυασμό με την εξίσου αγαπημένη τάρτα. Με λίγα υλικά και τον συνδυασμό γεύσεων της ζύμης με το μήλο και την κανέλα που προσωπικά βάζω πολύ, το γλυκό αυτό είναι ιδανικό για να συνοδεύσει τον καφέ σας ή το τσάι σας και να το απολαύσετε κάθε μήνα και εποχή του χρόνου. Είναι μια σχετικά απλή πρόταση την οποία συνιστώ να δοκιμάσετε και να μου στείλετε εντυπώσεις και σχόλια στην αντίστοιχη περιοχή στο κάτω μέρος της σελίδας αυτής.

Υλικά

  • Για τη γέμιση της μηλόπιτας:
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 50 γρ ζάχαρη
  • 1 αυγό χυπημένο
  • 3 μήλα
  • Για τη ζύμη της τάρτας:
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρης
  • 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
  • 100 γρ μαργαρίνη
  • 200 γρ αλεύρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Για να φτιάξουμε την τάρτα χρειαζόμαστε ένα μπωλ.

Βήμα 2

Σε αυτό το μπωλ ρίχνουμε τη ζάχαρη και το αλεύρι και αρχίζουμε να τα ανακατεύουμε χειροκίνητα.

Βήμα 3

Και μετά από λιγό τοποθετούμε το βούτυρο κ 1 κουταλιά νερό και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τα υλικά αυτά μεχρί να δημιοργηθεί μία μπάλα από ζύμη εύπλαστη που δεν κολλάει στα χέρια.

Βήμα 4

Τοποθετούμε τη ζύμη για 30 λεπτά στο ψυγείο.

Βήμα 5

Στη συνέχεια για το άνοιγμα της ζύμης στρώνουμε μία λαδόκολλα και με τον πλάστη της δίνουμε ένα μέγεθος λίγο μεγαλύτερη από το ταψί που θα τοποθετηθεί.

Βήμα 6

Τη στρώνουμε μέσα στο ταψί και κόβουμε ότι περισσεύει και με ένα πιρούνι τρυπάμε όλη την επιφάνειά της για να μην φουσκώσει στο ψήσιμο.

Βήμα 7

Για τη γέμιση της μηλόπιτας παίρνουμε ένα μπωλ κόβουμε τα μήλα και τα ανακτεύουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα και τα τοποθετούμε μέσα στην ζύμη της τάρτας.

Βήμα 8

Έπειτα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό το ζυμάρι της τάρτας.

Βήμα 9

Ψήνεται για 10-15 λεπτά ανάλογα στους 200 βαθμούς.

 

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή