Μηλόπιτα με στέβια για διαβητικούς

2015-09-25
mhlopita-me-stevia
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μία συνταγή για μηλόπιτα για αυτούς που πρέπει να αποφεύγουν τα γλυκά για διάφορους λόγους. Πρόκειται λοιπόν για το αγαπημένο γλυκό μηλόπιτα με στέβια που θα μπορούν να το απολαύσουν ακόμη και αυτοί που πρέπει να το στερηθούν είτε λόγω δίαιτας είτε λόγω υγείας. Μία πολύ υγιεινή, νόστιμη, γρήγορη και εύκολη πρόταση που πραγματικά θα τους ξετρελάνει όλους. Ο συνδυασμός των μήλων, με την κανέλα, το στέβια, το ελαιόλαδου, το αλέυρι, το baking powder, τα αυγά, το γιαούρτι χαμηλων λιπαρών εννοείται, τη μαργαρίνη light, την άχνη ζάχαρη και τη σόδα δίνει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που σίγουρα δεν στερείται τίποτα σε γεύση από τις κλασσικές μηλόπιτες. Αν είστε διαβητικός, πριν ετοιμάσετε την συνταγή, επιβεβαιώστε με τον γιατρό σας ότι τα υλικά αυτά της συνταγής είναι εντάξει και ότι δεν θα σας δημιουργήσουν πρόβλημα.

Υλικά

  • 2 μεγάλα μήλα (καθαριεσμένα και κομμένα σε 8 λεπτές φέτες, τα υπόλοιπα είναι κομμένα σε μικρά κομμάτια)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. τρμμένη κανέλα
  • 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 3/4 κ.γ. baking powder
  • 1/4 φλιτζάνι αλέυρι για κέικ
  • 1/2 φλιτζάνι στέβια
  • 1/2 φλιτζάνι μαλακή μαργαρίνη light
  • 3/4 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 2 αυγά

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σωτάρουμε τα καθαρισμένα και κομμένα μήλα σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο για 3 λεπτά περίπου.

Βήμα 2

Στη συνέχεια προσθέτουμε την τριμμένη κανέλα, συνεχίζουμε το σωτάρισμα για άλλα 2 λεπτά περίπου και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Βήμα 3

Στη σε ένα μπωλ ρίχνουμε το baking powder, τη μαγειρική σόδα, το αλέυρι και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 4

Παίρνουμε ένα άλλο μπωλ, ρίχνουμε το στέβια , τη μαργαρίνη, τα χτυπημένα αυγά, ανακατεύουμε πολύ καλά, μόλις είναι έτοιμο το μίγμα, το ρίχνουμε στο μίγμα με το αλέυρι, προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι και συνεχίζουμε το καλό ανακάτεμα.

Βήμα 5

Μόλις το μίγμα της ζύμης είναι έτοιμο το ρίχνουμε πάνω από τα μήλα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Βήμα 6

Παίρνουμε ένα ταψάκι, τοποθετούμε ένα ταψί ψησίματος ώστε να καλύπτει καλά τα τοιχώματα του ταψιού, απλωνουμε τη ζύμη στο ταψί και στολίζουμε από πάνω με τις 8 φέτες μήλου

Βήμα 7

Τέλος τοπθτούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου.

Βήμα 8

Πασπαλίζουμε προεραιτικά μόλις κρυώσει και μόνο αν δεν είμαστε διαβητικοί, με άχνη ζάχαρη.


Σημαντική σημείωση: Αν είστε διαβητικός, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας σχετικά με το τι υλικά κάνει ή δεν κάνει να χρησιμοποιείτε στην διατροφή σας.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή