Μιλφέιγ με σοκολάτα και πορτοκάλι

2015-11-14
milfeig-me-sokolata-kai-portokali
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Αγαπημένες μου φίλες, καλημέρα σας. Μου έχει κολλήσει στο μυαλό από το πρωί, να φτιάξουμε σήμερα ένα γλυκό μιλφέιγ, ώστε να είμαστε προετοιμασμένες για το επιδόρπιο του σαββατοκύριακου. Για σας σήμερα φίλες μου έχω ένα από τα πιο ωραία και γευστικά πιάτα, κατά την γνώμη μου, και είναι το μιλφέιγ με σοκολάτα και πορτοκάλι. Καταλαβαίνετε ότι θα δημιουργήσετε ένα γλυκό συνδυασμό γεύσεων, που πραγματικά θα δώσει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Συνδυάζουμε δυο σχετικά αντίθετες γεύσεις, από την μια το ξύσμα πορτοκαλιού, μας δίνει μια πρώτη σχετικά πικρή-ξινή γεύση, και στην συνέχεια έρχεται να μας φτιάξει τον ουρανίσκο η υπέροχη γλυκιά υφή της σοκολάτας, προκαλώντας μια πρωτόγνωρη εναλλαγή γεύσεων στο στόμα, που θα σας εκπλήξει. Ετοιμάστε τον γλυκάκι, και αφήστε τους όλους ξανά άφωνους. Καλή σας απόλαυση φίλες μου!

 

Υλικά

  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 2 αυγά
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 800 γρ. φρέσκο γάλα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. κουβερτούρα ΙΟΝ
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε ένα μπωλ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλέυρι, τα αυγά, τους κρόκους και ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βάζουμε στη φωτιά και πριν βράσει ρίχνουμε το 1/3 του μίγματος αυγών, ανακατεύουμε, αδειάζουμε το μίγμα των αυγών όλο στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα.

Βήμα 3

Μόλις η κρέμα δέσει και αρχίζει να κοχλάζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη σοκολάτα, ανακατεύουμε μέχρι να λίωσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μίγμα και το μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπωλ.

Βήμα 4

Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη, τη σκεπάζουμε με μία μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα, τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για να μαλακώσει και να πετύχουμε μία λεία υφή.

Βήμα 5

Παίρνουμε ένα ταψί, απλώνουμε 2 φύλλα σφολιάτας, τα τρυπάμε σε όλη την επιφάνειά τους με ένα πιρούνι, τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε για 25 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο, αναποδογυρίζουμε τα φύλλα, τα πιέζουμε να φύγει ο αέρας και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 25 λεπτά.

Βήμα 6

Τέλος μόλις είναι έτοιμα κόβουμε το 1/3 από τα φύλλα, δημιουργούμε 2 μισά, απλώνουμε τη μισή ποσότητα κρέμας πάνω στη σφολιάτα, βάζουμε τα 2 μισά φύλλα πάνω στην κρέμα, καλύπτουμε με το τελευταίο φύλλο σφολιάτας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή