Μοντέρνα μυζηθροπιτάκια με σφολιάτα

2015-06-21
Γλυκά κρητικά μυζηθροπιτάκια
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Ακολούθησε την πατροπαράδοτη συνταγή που σου παραθέτω στη σελίδα παρακάτω και φτιάξε εύκολα και γρήγορα τα πιο νόστιμα μοντέρνα μυζηθροπιτάκια με σφολιάτα. Πρόκειται για ένα από τα παραδοσιακά εδέσματα που θα γευτεί κανείς όταν θα επισκεφτεί την πανέμορφη Κρήτη και μια από τις νοστιμότερες συνταγές για μυζηθροπιτάκια που έχω δοκιμάσει. Πρόκειται για πανεύκολα πιτάκια μαγειρεμένα στο τηγάνι, γεμιστά με ανθότυρο, τα οποία σερβίρονται είτε με μέλι είτε με ζάχαρη άχνη. Δοκίμασε να τα φτιάξεις και είμαι σίγουρη πως θα ξετρελαθεί όλη η οικογένεια. Αποτελούν το τέλειο ορεκτικό για το τραπέζι σου, ενώ συνοδεύουν άψογα ένα ποτήρι τσικουδιά.

Υλικά

  • Για τη ζύμη:
  • 500 γραμ. αλεύρι
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι γάλα
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές σούπας ρακή
  • Για τη γέμιση:
  • 350 γραμ. ανθότυρο
  • λίγη κανέλα
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει μία μαλακή ζύμη που να ξεκολλάει από τα χέρια.

Βήμα 2

Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο της.

Βήμα 3

Σε ένα άλλο μπόλ αναμειγνύουμε τα υλικά της γέμισης μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.

Βήμα 4

Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 2 κομμάτια 30 εκ. επί 50 εκ. τα οποία και ανοίγουμε μακρόστενα φύλλα σε αλευρωμένο πάγκο.

Βήμα 5

Τοποθετούμε στην επιφάνεια κάθε κομματιού και κατά μήκος κουταλιές της σούπας με τη γέμισή μας, σε αποστάσεις ίσες μεταξύ τους και με τυλίγουμε σε πιτάκια, κόβωντας το κάθε ένα ξεχωριστά με στρογγυλό κουπ πάτ ή κάποιο στρογγυλό ποτήρι.

Βήμα 6

Το φύλλο που περισσεύει κάθε φορά το μαζεύουμε επαναμβάνοντας τη διαδικασία.

Βήμα 7

Τηγανίζουμε τα μυζηθροπιτάκια σε βαθύ τηγάνι με μπόλικο ελαιόλαδο.

Βήμα 8

Σερβίρουμε με μέλι ή με ζάχαρη άχνη.

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή