Μοσχάρι γιουβέτσι στη γάστρα με κριθαράκι και τυρί

2015-10-12
Μοσχαράκι γιουβέτσι στη γάστρα
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:20 h
  • Έτοιμη σε : 2:30 h

Η καλύτερη επιλογή φαγητού για το κυριακάτικο τραπέζι σου δεν είναι άλλη από υπέροχο μοσχαράκι γιουβέτσι στη γάστρα με μπόλικο τριμμένο τυράκι της αρεσκείας σου από πάνω. Και ποιός δεν τρελαίνεται για καλομαγειρεμένο μοσχαράκι με ντοματούλα, μπαχαρικά, λευκό κρασί, κρεμμυδάκι στη γάστρα και κριθαράκι σιγοβρασμένο στα ζουμιά του. Έτσι λοιπόν σκέφτηκα να σου παρουσιάσω την συνταγή που ακολουθώ και εγώ και χρόνια στην κουζίνα μου. Το συγκεκριμένο φαγητό είναι εύκολο ως προς την εκτέλεση του για αυτό και σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις να το φτιάξεις. Στείλε μου τις εντυπώσεις και τα σχόλια σου στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό μοσχαρίσια σπάλα
  • 600 γραμ. κριθαράκι χοντρό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 ζωμός βωδινού
  • 500 γραμ. ντομάτα πουμαρό
  • 100 γραμ. πελτές ντομάτας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • κόκκοι μπαχάρι
  • 150 γραμ. φρέσκο βούτυρο
  • τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
  • αλατοπίπερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα βαθύ σκεύος λιώνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κρέας μας το οποίο έχουμε αλατοπιπερώσει πρώτα, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Βήμα 2

Στη συνέχεια αποσύρουμε το κρέας από το σκεύος και το τοποθετούμε στη γάστρα.

Βήμα 3

Στο βαθύ σκεύος που χρησιμοποιήσαμε και για το κρέας σωτάρουμε τώρα το κρεμμύδι το οποίο και μεταφέρουμε επίσης στη γάστρα.

Βήμα 4

Ρίχνουμε στη γάστρα και το κρασί μας μαζί με το ζωμό βοδινού διαλυμένο σε νερό, το μπαχάρι, τον πελτέ και τη ντομάτα πουμαρό και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Βήμα 5

Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι της και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου δύο ώρες.

Βήμα 6

Αφού μαλακώσει το κρέας μας το αποσύρουμε από το φούρνο με μία κουτάλα και προσθέτουμε στη γάστρα το κριθαράκι αφήνοντας το να βράσει για περίπου 20 λεπτά.

Βήμα 7

Τέλος πασπαλίζουμε από πάνω μπόλικο τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας και καλή όρεξη.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή