Μοσχάρι διαφορετικό με τουρσιά

2015-07-30
Μοσχάρι διαφορετικό με τουρσιά
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:40 h
  • Έτοιμη σε : 3:000 h

Η συνταγή με μοσχάρι που σου στέλνω παρακάτω είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες και διαφορετικές προτάσεις που σου έχουμε παρουσιάσει καθώς είναι κοκκινιστή με τουρσιά. Σηκώνει διάφορες παραλλαγές ανάλογα με το τι τουρσί έχουμε έτοιμο και είναι απλή στην παρασκευή της καθώς αρχικά βάζουμε τα τουρσιά σε κάθαρο νεράκι και ταυτόχρονα τσιγαρίζουμε το μοσχάρι με το κρεμμύδι. Ύστερα προσθέτουμε τις ντομάτες και βράζουμε αρκετή ώρα μέχρι να προσθέσουμε τα τουρσιά και τις ελιές και να συνεχίσουμε λίγο ακόμα την βράση μέχρι να ετοιμαστεί το φαγητό μας. Το σερβίρουμε με ρύζι ή μακαρόνια και απολαμβάνουμε.

Υλικά

  • 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο
  • 250 γραμ. λάδι
  • 50 γραμ. ελιές πράσινες
  • μισό κιλό κρεμμύδια
  • 4 φρέσκες ντομάτες
  • 2 κουταλιές σούπας ξύδι
  • 1 πιάτο διάφορα τουρσιά
  • αλάτι - πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε τα τουρσιά για μισή ώρα σε νερό να ξαρμυρίσουν.

Βήμα 2

Πλένουμε καλά το κρέας, το βάζουμε στο τρυπητό να σταργγίσει, το κόβουμε κομμάτια και το αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 3

Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει, ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένοκαι το τσιγαρίζουμε.

Βήμα 4

Προσθέτουμε το κρέας και τσιγαρίζουμε και τα δύο μαζί.

Βήμα 5

Στη συνέχεια, προσθέσουμε τις ντομάτες περασμένες από το τρυπητό, νερό τόσο, όσο χρειάζεται για να σκεπαστεί το κρέας και το βράζουμε σε σιγανή φωτιά 1 1/2 ώρα.

Βήμα 6

Όταν βράσει, προσθέτουμε τα τουρσιά, τις ελιές ξεκουκουτσιασμένες και το ξύδι.

Βήμα 7

Αφήνουμε ακόμα 20 λεπτά να σιγοβράσει και το σερβίρουμε ζεστό.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή