Μοσχάρι εξοχικό στη σακούλα

2014-06-13
Μοσχάρι εξοχικό στη σακούλα
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:40 h
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Σου παρουσιάζω μια πολύ ιδιαίτερη παραδοσιακή συνταγή που είναι σπεσιαλιτέ από την Στερεά Ελλάδα, για να μαγειρέψεις το μοσχάρι εξοχικό στην σακούλα και να το σερβίρεις προφανώς ως το βασικό γεύμα της ημέρας σου. Η συνταγή είναι ιδιαίτερα θρεπτική και αν συνδυαστεί με άμυλο γίνεται και ιδιαίτερα παχυντική. Παρόλα αυτά είναι πάρα πολύ νόστιμη και σου συνιστώ να την μαγειρέψεις και να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου καθώς και αν έκανες κάποια παραλλαγή στα υλικά της. Καλή σας απόλαυση.

Υλικά

  • 1 μπόλια μοσχαριού
  • 1 1/2 κιλό κρέας χοιρινό μπούτι
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 2 ντομάτες μεγάλες
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι - πιπέρι
  • ένα ματσάκι μαϊντανός
  • 1/4 του κιλού φέτα σκληρή
  • 1 σκόρδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Παίρνουμε τη μπόλια μοσχαριού και την αλατοπιπερώνουμε. Σε λεκάνη, κόβουμε το κρέας σε λουρίδες τριών πόντων.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και λίγο καβουρδισμένο, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τη ντομάτα (ψίχα) ψιλοκομμένη, τη φέτα θρυμματισμένη και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Όλα μαζί τ' ανακατεύουμε.

Βήμα 3

Απλώνουμε τη μπόλια, βάζουμε πάνω της τις λουρίδες του χοιρινού και από πάνω τη γέμιση. Τα τυλίγουμε μέσα στη μπόλια και γίνεται ένα μεγάλο ρολό, που στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες τις άκρες, για να μη φύγει η γέμιση.

Βήμα 4

Το τοποθετούμε στο ταψάκι, το γυρνάμε σαν σαλίγκαρο και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί καλά το κρέας.

Βήμα 5

Σερβίρουμε το μοσχάρι εξοχικό στη σακούλα, με το ταψάκι στο τραπέζι.

 

Tips

  • Σέρβιρε με πατάτες τηγανιτές ή φούρνου για τον ιδανικό συνδυασμό γεύσης και απόλαυσης.
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή