Μοσχάρι καπαμά με σταφίδες

2014-05-10
Μοσχάρι καπαμά
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:20 h
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Μια διαφορετική και καταπληκτική, παραδοσιακή και πεντανόστιμη συνταγή από τον Βόλο σου παρουσιάζω παρακάτω για να φτιάξεις το μοσχάρι καπαμά με σταφίδες ακριβώς όπως το αναφέρει η γιαγιά μου στο συνταγολόγιο της. Δοκίμασε να φτιάξεις αυτή τη συνταγή και στείλε μου τις εντυπώσεις σου.

Υλικά

  • 1 κιλό κρέας (μεγάλο)
  • 1 1/2 κιλό κρεμμύδια ξερά (μεγάλα)
  • 1 κουτάλι της σούπας κοφτό κόκκινο πιπέρι
  • 1 κουταλιά τη σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά λάδι
  • 100 γραμ. σταφίδες (ξανθές)
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • λίγο αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κοκκινίζουμε το κρέας με το λάδι και το βούτυρο.

Βήμα 2

Ρίχνουμε το κόκκινο πιπέρι, το νερό, όσο αναλογεί στο κρέας και ένα κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα για να βράσει γρήγορα το κρέας.

Βήμα 3

Αφού βράσει και μείνει με λίγο ζουμί και το λίπος, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, κομμένα χοντρά και μετά από λίγα λεπτά, τη ζάχαρη και τις σταφίδες και αφήνουμε να βράσει, μέχρι να μείνει μόνο με τα κρεμμύδια και το λίπος.

Βήμα 4

Το μοσχάρι καπαμά με σταφίδες είναι έτοιμο, σερβίρεται ζεστό, και συνοδεύεται με ρύζι.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή