Μοσχάρι κατσαρόλας με σκόρδο και λευκό κρασί

2014-05-11
Μοσχάρι κατσαρόλας με σκόρδο
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια καταπληκτική και πάρα πολύ γευστική παραδοσιακή συνταγή από την Πρέβεζα σου παρουσιάζω παρακάτω για να μαγειρέψεις το μοσχάρι κατσαρόλας με σκόρδο και λευκό κρασί όπως το περιγράφει η γιαγιά μου στο συνταγολόγιο της. Φτιάξε την συνταγή και στείλε μου τις εντυπώσεις σου και τυχόν παραλλαγές που μπορεί να χρησιμοποίησες.

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαράκι χωρίς κόκαλα
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2 σκόρδα
  • 1 κουτί αποφλοιωμένες ντοματούλες
  • 1 ποτήρι άσπρο κρασί
  • 1 φέτα μπαγιάτικο ψωμί
  • αλάτι - πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομματάκια και το τσιγαρίζουμε σε κατσαρόλα με το βούτυρο καυτό.

Βήμα 2

Προσθέτουμε την ψίχα του ψωμιού τριμμένη, τις σκελίδες του σκόρδου ψιλοκομμένες και τι ντομάτες, χωρίς σπόρους και περασμένες από το μύλο των χορταρικών.

Βήμα 3

Περιχύνουμε με το κράσι, ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να ψηθείσε χαμηλή φωτιά, περίπου 1 ώρα, με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη.

Βήμα 4

Η σάλτσα γίνεται σφιχτή και σκεπάζει το κρέας.

Βήμα 5

Το μοσχάρι κατσαρόλας με σκόρδο είναι έτοιμο και σερβίρεται ζεστό με τηγανητές πατάτες ή πιλάφι.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.5 / 5)

3.5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή