Μοσχάρι κοκκινιστό για Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

2015-12-20
mosxari-kokkinisto-gia-xristougenniatiko-trapezi
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:16 h
  • Έτοιμη σε : 1:46 h

Χρόνια Πολλά με πολλά πολλά χαμόγελα αγαπητές μου. Χριστούγεννα φτάνουν, μέρες αγάπης χαράς αλλά και συναντήσεις σε γιορτινά τραπέζια. Φάνταζομαι ένα πράγμα που σας απασχολεί όπως όλες τις νοικοκυρές εκείνες τις μέρες είναι τι θα παρουσιάσετε στο γιορτινό σας τραπέζι που θα ευχαριστήσει τους καλεσμένους σας. Μία προτάση που σας έχουμε εμείς, για κυρίως πιάτο στο τραπέζι σας είναι το κοκκινιστό μοσχάρι. Μην σας φοβίζει καθόλου το συγκεκριμένο κρέας αφου σίγουρα θα έχετε εγγυημένα αποτελέσματα με 2-3 μυστικά που σας αποκαλύπτουμε εμείς στη συνταγή μας. Πρόκειται για κόκκινο κρέας που εκτός από υπέροχη γεύση είναι πλούσιο σε ψευδάργυρο, σίδηρο, περιέχει βιταμίνες Β και το επιλέγουν πολύ για να χάσουν βάρος αλλά και όσοι προσέχουν τη σιλουέτα τους. Ένα πιάτο που το μυστικό βρίσκεται στο ψήσιμο. Το πιο βασικό όμως είνια ότι σας αφήνει ελεύθερες να παίξετε με τη δημιουργικοτητά σας αφου μπορείτε να το συνοδεύσετε με ό,τι εσείς προτιμάτε. Θα τους αφήσετε ακόμη μία φορά άφωνους από το υπέροχο αποτέλεσμα. Καλά Χριστούγεννα.

Υλικά

  • 2 κουτιά ντοματάκια αποφλοιωμένα σε χυμό ντομάτας
  • 1 συσκευασία τριμμένη ντομάτα σε χυμό
  • 2 κιλά μοσχαρίσια σπάλα κομμένη σε κυβάκια 3-4 εκ.
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα στον τρίφτη
  • 2 μπαστούνια σέλερυ ψιλοκομμένα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 250 ml. κόκκινο κρασί
  • 800 ml. ζωμό βοδινού κρέατος σπιτικό

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά βγάζουμε το μοσχαράκι από το ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν το μαγειρέψουμε για να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, στεγνώνουμε πολύ καλά ένα ένα τα κομμάτια και τα βάζουμε πάνω σε χάρτι για να απορρηφήσει και τα τα τελευταία υγρά που έχουν μείνει.

Βήμα 2

Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το σέλερυ, το καρότο και τα κρεμμύδια.

Βήμα 3

Παίρνουμε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε λάδι, περιμένουμε να αχνίσει και βάζουμε ένα ένα τα κομμάτια κρέατος για να τσιγαριστούν 1 λεπτό από κάθε πλευρά και τα βάζουμε σε ένα μπωλ.

Βήμα 4

Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στη μεση περίπου, ρίχνουμε το σέλερυ, τα καρότα, τα κρεμμύδια για να σοταριστούν για 5 λεπτά περίπου και μόλις πάρουν χρώμα τα λαχανικά, ρίχνουμε το κρέας πάλι, τα ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε το κρασί, τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 10 λεπτά περίπου, ρίχνουμε το ζωμό κρέατος, τα αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου να βράσουν με ανοιχτή κατσαρόλα και προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι.

Βήμα 5

Τέλος μόλις πάρει βράση η η σάλτσα ντομάτας, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει, τη σάλτσα να δέσει για 35-45 λεπτά και μόλις η σάλτσα ε΄χει ελάχιστη ποσότητα νερού σβήνουμε τη φωτιά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή