Μοσχάρι κοκκινιστό με κάστανα

2015-09-30
Μοσχάρι κοκκινιστό με κάστανα
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Παρακάτω σου παρουσιάζω μια από τις πιο ιδιαίτερες συνταγές με μοσχάρι που είναι εξαιρετκά γευστική καθώς είναι με κοκκινιστή σάλτσα που περιέχει κάστανα. Είναι ένα καταπληκτικό φαγητό που κυρίως το κάνουμε τους φθινοπωρινούς μήνες του χρόνου και είναι αρκετά εύκολο για να το φτιάξεις. Συγκεκριμένα ξεκινάς τσιγαρίζοντας το μοσχάρι με το βούτυρο. Προσθέτεις την ντομάτα και όλα τα μυρωδικά και το αφήνεις να βράζει. Ταυτόχρονα ψήνεις τα κάστανα τα οποία μετά προσθέτεις στην κατσαρόλα για να βράσουν και λίγο μετά το φαγητό σου είναι έτοιμο και πάρα πολύ νόστιμο.

Υλικά

  • 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο χωρίς κόκαλα
  • 5 - 6 ντομάτες ώριμες
  • 1 κουταλάκι πελτέ
  • 4 κουταλιές βούτυρο γάλακτος
  • 2 μασούρια κανέλα
  • 3 σπυριά μπαχάρι
  • 1 ποτήρι του κρασιού κρασί άσπρο
  • 1 1/2 κιλό κάστανα
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη (προαιρετικά)
  • αλάτι - πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά το κρέας, το κόβουμε μερίδες και το αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 2

Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και τηγανίζουμε το κρέας.

Βήμα 3

Το σβήνουμε κατόπιν με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες περασμένες από το μύλο των χόρτων, τον πελτέ, την κανέλα, το μπαχάρι, 1 ποτήρι νερό και τα βράζουμε 1 1/2 ώρα σε σιγανή φωτιά.

Βήμα 4

Στο μεταξύ χαράζουμε τα κάστανα και τα ψήνουμε στην ψηστιέρα.

Βήμα 5

Κατόπιν τα καθαρίζουμε και τα προσθέτουμε, 20 λεπτά της ώρας πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά.

Βήμα 6

Αν μας αρέσουν τα γλυκά φαγητά, ρίχνουμε μία κουταλιά ζάχαρη και κουνάμε την κατσαρόλα να λιώσει.

Βήμα 7

Δοκιμάζουμε και αν είναι βρασμένο το κρέας και τα κάστανα, σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε το κρέας στη μέση της πιατέλας και γύρω γύρω τα κάστανα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή