Μοσχάρι κοκκινιστό με κυδώνια

2014-05-18
Μοσχάρι κοκκινιστό με κυδώνια
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια συγκλονιστική και πάρα πολύ γευστική και νόστιμη συνταγή για να μαγειρέψεις το μοσχάρι κοκκινιστό με κυδώνια θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι σπεσιαλιτέ από τον Τύρναβο και στην παραθέτω όπως την περιγράφει η γιαγιά μου στο συνταγολόγιο της για να την δοκιμάσεις και να μου στείλεις τις εντυπώσεις και τα σχόλια σου στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό κρέας μοσχάρι ψαχνό
  • 6 - 7 κυδώνια
  • 1 φλιτζάνα βούτυρο ή φυτίνη
  • αλάτι - πιπέρι
  • 4 κομμάτια κανέλας
  • 2 κουταλιές ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Κοκκινίζουμε το κρέας με το βούτυρο.

Βήμα 2

Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και την κανέλα και τ' αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά, προσθέτοντας το αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3

Αφού βράσει, βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα, βάζουμε τα κυδώνια, που έχουμε κόψει σε φέτες χοντρές και ξαναβάζουμε από πάνω το κρέας.

Βήμα 4

Ρίχνουμε τη ζάχαρη και νερό μέχρι να σκεπαστούν.

Βήμα 5

Τα βράζουμε μέχρι να σωθεί το νερό τους.

Βήμα 6

Το μοσχάρι κοκκινιστό με κυδώνια είναι έτοιμο και αν θέλουμε, βάζουμε και μία φλιτζάνα του τσαγιού χυμό ντομάτας.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή