Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια Αργυρώ

2014-08-07
μοσχαρι κοκκινιστο με μακαρονια αργυρω
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:000 h
  • Έτοιμη σε : 2:10 h

Μια φανταστική συνταγή για να μαγειρέψεις μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια Αργυρώ, ένα σπιτικό πιάτο που θα εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου αφού θυμίζει οικογενειακά τραπέζια γεμάτα γέλια και υπέροχες μυρωδιές! Σέρβιρέ το στο κυριακάτικο τραπέζι και θα γίνει το αγαπημένο των παιδιών σου αλλά και όλης της οικογένειας. Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 2 κιλά μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
  • 2 φλιτζ. κονσέρβα ντοματάκια
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
  • 1,5 φλιτζ. ζωμός κρέατος
  • 1 κουτ.γλ. θυμάρι
  • 1 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ.γλ.ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζ. κόκκινο κρασί ξερό
  • 1 κυδώνι τριμμένο
  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Με ένα μαχαίρι βάζουμε μέσα στο μοσχάρι γύρω-γύρω τις σκελίδες του σκόρδου που κόψαμε

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές

Βήμα 3

Προσθέτουμε τον πελτέ και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε τον πάτο του τηγανιού

Βήμα 4

Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε

Βήμα 5

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής (εκτός από τα μακαρόνια) και αφήνουμε να πάρει μια βράση

Βήμα 6

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 ώρες περίπου

Βήμα 7

Εντωμεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

Βήμα 8

Το μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια Αργυρώ είναι έτοιμο

 

Tips

  • Ζήτησε από τον χασάπη σου να σου δώσει καλό κομμάτι, καλύτερα σπάλα
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή