Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια

2015-08-19
Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 50m

Παρακάτω  θα βρεις μια από τις αγαπημένες συνταγές με μοσχάρι των παιδιών μου το οποίο είναι κοκκινιστό με μακαρόνια στην κατσαρόλα το οποίο κρέας το γεμίζω με σκόρδο και κεφαλοτύρι. Στη συνέχεια το τσιγαρίζω και το σβήνω με κρασί και όταν εξατμιστούν τα υγρά, ρίχνω ντομάτα με κανέλα και νερό και συνεχίζω την βράση. Στη συνέχεια φτιάχνω τα μακαρόνια και όταν είναι όλα έτοιμα σερβίρω με μια επιλογή από τις σαλάτες που έχουμε προτείνει στην ιστοσελίδα μας και απολαμβάνουμε ένα εξαίσιο γεύμα.

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 γεμάτη κουταλιά πελτές ντομάτας
  • 1 ποτηράκι κρασί άσπρο
  • 150 γραμ. κεφαλοτύρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • μισό φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • κανέλα
  • μισό κιλό μακαρόνια
  • 100 γραμ. βούτυρο αγνό
  • τυρί τριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Χαράζετε το κρέας και μπήγετε σε κάθε κομμάτι μισή σκελίδα σκόρδο, μία φέτα κεφαλοτύρι, κανέλα, πιπέρι και αλάτι.

Βήμα 2

Καίτε λάδι στην κατσαρόλα και αφού ζεσταθεί ροδίζετε το κρέας γύρω - γύρω και το σβήνετε με το κρασί.

Βήμα 3

Προσθέτετε τη ντομάτα διαλυμένη σε λίγο νερό, την κανέλα και αν χρειάζεται, λίγο ακόμα νερό.

Βήμα 4

Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά χωρίς να την ανοίξετε καθόλου.

Βήμα 5

Σε αλατισμένο νερό βράζετε τα μακαρόνια.

Βήμα 6

Τα στραγγίζετε και τα καίτε με το βούτυρο.

Βήμα 7

Σερβίρετε τα μισά μακαρόνια σε πιατέλα, τα πασπαλίζετε με τυρί και τα ζεματάτε με το μισό βούτυρο.

Βήμα 8

Αδειάζετε τα υπόλοιπα μακαρόνια, το υπόλοιπο τυρί, το υπόλοιπο βούτυρο και τα περιχύνετε με τη σάλτσα και το κρέας.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή