Μοσχάρι κοκκινιστό με ρύζι

2015-08-24
Μοσχάρι κοκκινιστό με ρύζι
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Σου παρουσιάζω παρακάτω μια από τις πιο κλασικές συνταγές με μοσχάρι το οποίο το κάνω κοκκινιστό με ρύζι και είναι μια συνταγή που την φτιάχνω στην οικογένεια μου όλους τους μήνες του χρόνου. Σηκώνει διάφορες παραλλαγές σε μπαχαρικά και μυρωδικά και παρακάτω θα βρεις μια απλή εκτέλεση ώστε να πειραματιστείς. Τα βασικά βήματα δημιουργίας της συνταγής αυτής είναι ότι αρχικά τσιγαρίζεις το μοσχάρι με το κρεμμύδι και όταν ετοιμαστούν ρίχνεις τη ντομάτα με νερό και κανέλα και τα αφήνεις να βράσουν. Όταν ετοιμαστεί το κρέας, το αφαιρείς και προσθέτεις το ρύζι στο οποίο χύνεις και λίγο βούτυρο και όταν τελειώσει σερβίρεις το μοσχάρι με το ρύζι και συνοδεύεις με μια από τις σαλάτες που σου ταιριάζει και έχεις ένα πλήρες και νόστιμο γεύμα.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό κρέας μοσχάρι ή χοιρινό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά σούπας ντοματοπελτές
  • κανέλα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • μισό κιλό ρύζι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το καβουρδίζουμε σε λίγο βούτυρο μαζί με το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, προσέχοντας να μην καεί το κρεμμύδι.

Βήμα 2

Έχουμε έτοιμο στο τσουκάλι νερό, τρία τέταρτα και όταν ετοιμαστεί το κρέας με το κρεμμύδι, τα ρίχνουμε μέσα όλα μαζί.

Βήμα 3

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και κανέλα, καθώς και μία κουταλιά σούπας σάλτσα ντομάτας.

Βήμα 4

Το αφήνουμε να βράσει, μισή ώρα περίπου.

Βήμα 5

Όταν το κρέας έχει βράσει τελείως, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και στο ζωμό του ρίχνουμε το ρύζι.

Βήμα 6

Το αφήνουμε και βράζει και (για πιο γρήγορα φυσικά) ξεσκεπάζουμε λίγο το καπάκι της κατσαρόλας.

Βήμα 7

Όταν ετοιμαστεί, καίμε λίγο βούτυρο, το περιχύνουμε με αυτό και το σερβίρουμε ζεστό.

Σημείωση: Η παραπάνω συνταγή μπορεί να γίνει και με κοτόπουλο.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή