Μοσχάρι κοκκινιστό με τυρί κοπανιστή

2015-08-01
Μοσχάρι κοκκινιστό με τυρί κοπανιστή
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:40 h
  • Έτοιμη σε : 2:20 h

Η συνταγή για μοσχάρι που θα βρεις παρακάτω είναι μια εξαιρετική και πολύ νόστιμη πρόταση καθώς κάνουμε το κρέας μας κοκκινιστό και προσθέτουμε την κοπανιστή που είναι ένα εξαίσιο τυρί το οποίο δένει άψογα με την σάλτσα και το μοσχαράκι μας. Η δημιουργία της συνταγής έχει μια μικρή πολυπλοκότητα καθώς δένουμε το κρέας με σπάγκο στην αρχή και το τρυπάμε για να βάλουμε το σκορδάκι μέσα στο κρέας. Το κοσκινίζουμε στη συνέχεια μαζί με τα λαχανικά και σβήνουμε με κρασί. Ύστερα ρίχνουμε τις ντομάτες για να γίνει κοκκινιστή η σάλτσα μας και το αφήνουμε να μισοβράσει πριν κόψουμε τον σπάγκο και μείνει το μοσχάρι σε φέτες. Τότε προσθέτουμε την κοπανιστή μας και το αφήνουμε λίγο να λιώσει το τυρί και να δέσει με την σάλτσα για να ετοιμαστεί. Το σερβίρουμε με πουρέ ή πιλάφι και το συνοδεύουμε με κάποια από τις σαλάτες που θα επιλέξουμε. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 2 κιλά μοσχάρι (προτιμάται η ουρά)
  • μισό κιλό ντομάτες ώριμες
  • 1 κουταλιά του γλυκού πελτέ
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1 κομμάτι κανέλα ξύλο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι του κρασιού κρασί άσπρο
  • 1 κουταλιά σούπας κοπανιστή
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι - πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά το κρέας, το στραγγίζουμε και το δένουμε σφιχτά με σπάγκο.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε χοντροκομμένα το σκόρδο με αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3

Τρυπάμε το κρέας με μυτερό μαχαίρι και στις τρύπες μπήγουμε το σκόρδο μαζί με το αλατοπίπερο.

Βήμα 4

Βάζουμε το λάδι και το βούτυρο στην κατσαρόλα και κοκκινίζουμε το κρέας με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σέλινο κομμένο 2 - 3 πόντους μήκος και τα καρότα κομμένα φέτες.

Βήμα 5

Όταν ροδίσουν τα λαχανικά, τα βγάζουμε και τα περνάμε από το μύλο των χόρτων μαζί με τις ντομάτες.

Βήμα 6

Την κατσαρόλα με το κρέας την ξαναβάζουμε στη φωτιά και μόλις πάρει βράση, σβήνουμε με το κρασί.

Βήμα 7

Όταν εξατμιστεί, ρίχνουμε τον πολτό χόρτων - ντομάτας και τον πελτέ ντομάτας.

Βήμα 8

Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και νερό τόσο, όσο χρειάζεται για να σκεπαστεί το κρέας.

Βήμα 9

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να μισοβράσει.

Βήμα 10

Τότε το βγάζουμε από τη κατσαρόλα, λύνουμε το σπάγκο και το κόβουμε φέτες.

Βήμα 11

Βάζουμε τις φέτες στη σειρά στην κατσαρόλα, προσθέτουμε την κοπανιστή και αφήνουμε να ψηθεί καλά το κρέας και τη σάλτσα να δέσει.

Βήμα 12

Σερβίρεται με πιλάφι, μακαρόνια, πουρέ και ότι άλλο μας αρέσει.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή