Μοσχάρι με κάστανα και κυδώνια

2015-09-27
Μοσχάρι με κάστανα και κυδώνια
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:20 h
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Παρακάτω θα βρεις μια άκρως γευστική και ενδιαφέρουσα συνταγή με μοσχάρι το οποίο περιέχει κυδώνια και κάστανα τα οποία του δίνουν μια εκπληκτική νοστιμιά στο τελικό του αποτέλεσμα. Είναι κυρίως χειμωνιάτικη πρόταση αλλά εμένα μου αρέσει τόσο πολύ που την φτιάχνω παντός καιρού. Για να την μαγειρέψεις, αρχικά τσιγαρίζεις το μοσχάρι με το γαρύφαλλο και όταν ροδοκοκκινίσουν τα σβήνεις με κρασί και νερό και τα αφήνεις να βράσουν. Έπειτα, κόβεις τα κυδώνια τα οποία προσθέτεις στο κρέας μαζί με τα κάστανα και την ζάχαρη και συνεχίζεις το βράσιμο μέχρι να ετοιμαστούν. Σερβίρεις με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές και συνοδεύεις με μια από τις νόστιμες σαλάτες που θα βρεις στον ιστότοπο μας και απολαμβάνεις το μοναδικό γεύμα σου.

Υλικά

  • 2 κιλά κρέας (1 κιλό χοιρινό και 1 κιλό μοσχάρι)
  • 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • μισό ποτηράκι κρασί
  • 3 κιλά κυδώνια
  • 4 μικρά κρεμύδια ολόκληρα
  • γαρύφαλλα
  • πιπέρι, αλάτι
  • 10 κάστανα ψημένα
  • 2 κουταλιές σούπας σάλτσα ντομάτα (προαιρετικά)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Γυρίζετε 5 λεπτά στο λάδι το κρέας με τα κρεμμύδια, στα οποία καρφώσατε τα γαρύφαλλα.

Βήμα 2

Σβήνετε με λίγο κρασί.

Βήμα 3

Προσθέτετε λίγο νερό και αφήνετε το κρέας να μισοβράσει.

Βήμα 4

Στο μεταξύ καθαρίζετε τα κυδώνια, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα κόβετε σε μακρόστενες φέτες πάχους ενός δαχτύλου.

Βήμα 5

Τα προσθέτετε στο κρέας μαζί με τη σάλτσα και τα κάστανα.

Βήμα 6

Προσθέτετε τη σάλτσα και τα κάστανα.

Βήμα 7

Προσθέτετε επίσης και 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη.

Βήμα 8

Τ' αφήνετε να βράσουν σε σιγανή φωτιά και να μείνουν με τη σάλτσα τους.

Τύπος Συνταγής: , ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή