Μοσχάρι με κεφαλοτύρι λεμονάτο

2015-09-02
Μοσχάρι με κεφαλοτύρι λεμονάτο
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Παρακάτω θα βρεις μια τρομερά γευστική συνταγή για μοσχάρι λεμονάτο με κεφαλοτύρι που είναι από τις καλύτερες παρανομίες που μπορείς να κάνεις στη διατροφή του, καθώς η συνταγή που σου παρουσιάζω είναι ιδιαίτερα θρεπτική και παχυντική. Ξεκινάμε τρυπώντας το κρέας και βάζοντας μέσα σκορδάκι και κεφαλοτύρι και τσιγαρίζουμε το κρέας. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σβήνουμε με λεμόνι και αφήνουμε να βράσει. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή κάποια σαλάτα.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό ψαχνό από μοσχάρι
  • μερικές σκελίδες σκόρδο
  • 100 γραμ. κεφαλοτύρι
  • 1 κρεμμύδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • λεμόνι
  • 200 γραμ. λάδι ή βούτυρο
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κομμάτι φρέσκο βούτυρο
  • κασέρι ή γραβιέρα τριμμένη
  • 1 κουταλιά αρακάς
  • μία κουταλιά καρότα

Διαδικασία

Βήμα 1

Τρυπάμε γύρω - γύρω το κρέας, του βάζουμε μέσα το σκόρδο και το κεφαλοτύρι και το ροδίζουμε στην κατσαρόλα με το βούτυρο ή το λάδι σε σιγανή φωτια.

Βήμα 2

Όταν κοντεύει να ροδίσει τελείως ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φετούλες.

Βήμα 3

Όταν ροδίσει και αυτό, σβήνουμε το φαγητό με λεμόνι, προσθέτουμε και το αλατοπίπερο και νερό τόσο, που μόλις να σκεπάζει το κρέας και αφήνουμε ώσπου να βράσει εντελώς και να μείνει με τόση σάλτσα, όση είναι αρκετή για το σερβίρισμα (χωρίς πολλά νερά).

Βήμα 4

Το σερβίρουμε κομμένο σε λεπτές φέτες, συνοδεύοντάς το με πατάτες τηγανισμένες σε φέτες στις οποίες, μόλις βγούν από το τηγάνι, βάζουμε επάνω ένα μικρό κομμάτι φρέσκο βούτυρο και τρίβουμε από πάνω κασέρι ή γραβιέρα.

Βήμα 5

Συμπληρώνουμε το γαρνίρισμα με μία κουταλιά αρακά και μία κουταλιά καρότα σωταρισμένα με βούτυρο και περιχύνουμε με τη σάλτσα του ψητού.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή