Μοσχάρι με κολοκυθάκια λεμονάτο στην κατσαρόλα

2015-08-16
Μοσχάρι με κολοκυθάκια λεμονάτο
  • Σερβίρεις : 10-12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Παρακάτω θα βρεις μια από τις πιο υγιεινές συνταγές για μοσχάρι που έχω δοκιμάσει και που την φτιάχνω συνεχώς όταν θέλω κάτι ελαφρύ, γρήγορο και διαιτητικό για το δείπνο μου. Η συγκεκριμένη πρόταση αφορά λεμονάτη σάλτσα με κολοκυθάκια και είναι μια απλούστατη πρόταση καθώς για να το φτιάξουμε το μοσχάρι αρχικά το μαρινάρουμε ελαφρώς και το βάζουμε να τσιγαριστεί. Στη συνέχεια το σβήνουμε με λεμόνι, το βράζουμε σε νερό και ρίχνουμε και τα κολοκυθάκια αφού τα έχουμε τσιγαρίσει ελαφρώς. Όταν βράσουν όλα το φαγητό μας είναι έτοιμο, το συνοδεύουμε με μια από τις σαλάτες που σου έχουμε συστήσει και έχουμε ένα εξαίσιο υγιεινό γεύμα. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 2 κιλά κρέας μοσχαρίσιο
  • 150 γραμ. λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 2 λεμόνια
  • 2 κιλά κολοκυθάκια

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά το κρέας και το στραγγίζουμε.

Βήμα 2

Το κόβουμε φέτες, το τοποθετούμε στη λεκάνη, το πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, κανέλα και στίβουμε πάνω στα κομμάτια λεμόνι.

Βήμα 3

Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει, ρίχνουμε τα κομμάτια του κρέατος, τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές και κατόπιν τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα.

Βήμα 4

Περιχύνουμε πάνω τους, το λεμόνι που έμεινε στη λεκάνη, προσθέτουμε νερό, όσο χρειάζεται για να σκεπαστούν και βάζουμε την κατσαρόλα πάνω στη φωτιά να σιγοβράζουν.

Βήμα 5

Στο μεταξύ καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε φέτες, τα αλατίζουμε και τα τηγανίζουμε με το λάδι που έμεινε στο τηγάνι.

Βήμα 6

Είκοσι λεπτά πριν βράσει το κρέας, ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, μαζί και το λάδι του τηγανιού και αφήνουμε να σιγοβράσουν και να μείνει το φαγητό με μισό φλιτζάνι τσαγιού σαλτσούλα.

Βήμα 7

Σερβίρεται ζεστό.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή