Μοσχάρι με κολοκυθάκια στη γάστρα

2014-05-07
Μοσχάρι με κολοκυθάκια στη γάστρα
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:000 h
  • Έτοιμη σε : 2:30 h

Μια συγκλονιστική παραδοσιακή συνταγή από την Βέροια για να μαγειρέψεις μοσχάρι με κολοκυθάκια στη γάστρα σου παρουσιάζω παρακάτω, ακριβώς όπως την περιγράφει η γιαγιά μου στο τετράδιο συνταγών της. Δοκίμασε την και στείλε μου τις εντυπώσεις τις δικές σου και των καλεσμένων σου.

Υλικά

  • 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο (κομμένο σε μικρά κομματάκια)
  • 300 γραμ. πατάτες τηγανητές
  • 200 γραμ. μελιτζάνες τηγανητές
  • 200 γραμ. κολοκυθάκια τηγανητά
  • 100 γραμ. τυρί φέτα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 150 γραμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 300 γραμ. βούτυρο φρέσκο
  • 30 γραμ. κρεμμύδια
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • λίγος μαϊντανός
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε πήλινη κατσαρόλα βάζουμε το κρέας και το σωτάρουμε με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και με το βούτυρο.

Βήμα 2

Ετοιμάζουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες και τα στρώνουμε στην κατσαρόλα.

Βήμα 3

Ρίχνουμε 3 σκελίδες σκόρδο, λίγο μαϊντανό, τις ντομάτες, ανάλογο αλάτι και πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και τη φέτα.

Βήμα 4

Προσθέτουμε λίγο νερό και σκεπάζουμε την πήλινη κατσαρόλα.

Βήμα 5

Βάζουμε σε μέτριο φούρνο να ψηθεί.

Βήμα 6

Το μοσχάρι με κολοκυθάκια στη γάστρα είναι έτοιμο και πάρα πολύ νόστιμο.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή