Μοσχάρι με κουκιά

2014-06-02
mosxari-me-koykia
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Σου παρουσιάζω μια πολύ νόστιμη σπεσιαλιτέ από την Στερεά Ελλάδα την οποία έχει καταγράψει η γιαγιά μου στο συνταγολόγιο της ώστε να μαγειρέψεις το πολύ υγιεινό και θρεπτικότατο πιάτο με μοσχάρι με κουκιά. Είναι από τις κλασικότατες συνταγές της κουζίνας της γιαγιάς και σου το προτείνω σαν μια νόστιμη και χορταστική πρόταση για το γεύμα σου.

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
  • 3 κρεμμύδια
  • 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 2 ποτήρια του νερού πολτό ντομάτας
  • αλάτι - πιπέρι
  • μπόλικο άνηθο
  • 1 λεμόνι
  • 2 κιλά κουκιά

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το κρέας κομμάτια, το πλένουμε και το βάζουμε στο τρυπητό να στραγγίσει.

Βήμα 2

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα με δύο κουταλιές βούτυρο.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το κρέας και αφού καβουρδιστεί και αυτό, ρίχνουμε τον πολτό της ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ρίχνουμε και ανάλογο νερό και αφήνουμε το κρέας να μισοβράσει.

Βήμα 4

Στο μεταξύ καθαρίζουμε τα κουκιά, όπως τα φασολάκια αν είναι τρυφερά, αν δεν είναι, βάζουμε μόνο τον καρπό τους.

Βήμα 5

Τα πλένουμε καλά και τα ρίχνουμε στο κρέας, προσθέτοντας τον άνηθο πλυμένο και ψιλοκομμένο, το λεμόνι, αλάτι - πιπέρι και τις άλλες 2 κουταλιές βούτυρο.

Βήμα 6

Τα αφήνουμε να βράσουν καλά με σκεπασμένη την κατσαρόλα και σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Βήμα 7

Το μοσχάρι με κουκιά είναι έτοιμο και πολύ θρεπτικό.

 

Tips

  • Μπορείς να το συνοδέψεις με μια απλή ντοματοσαλάτα.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή