Μοσχάρι με λουκάνικα και κριθαράκι

2014-05-03
Μοσχάρι με λουκάνικα και κριθαράκι
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Μια καταπληκτική, γευστικότατη και πολύ θρεπτική παραδοσιακή συνταγή από την Θεσσαλονίκη για να μαγειρέψεις μοσχάρι με λουκάνικα και κριθαράκι σου παρουσιάζω παρακάτω για να το μαγειρέψεις όπως το περιγράφει η γιαγιά μου στο συνταγολόγιο της, και να μου στείλεις τις εντυπώσεις και τα σχόλια σου.

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 4 λουκάνικα χωριάτικα
  • 250 γραμ. κριθαράκι χοντρό
  • 1 κιλό ντομάτες ώριμες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 150 γραμ. βούτυρο
  • 100 γραμ. λάδι
  • αλάτι - πιπέρι
  • αλουμινόχαρτο

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε το κρέας, το κόβετε σε μερίδες και το ροδίζετε στην κατσαρόλα με το λάδι και το βούτυρο.

Βήμα 2

Προσθέτετε τα λουκάνικα κομμένα και το κρεμμύδι ψιλοκομμνο, τα φέρνετε 2 - 3 βόλτες, ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι, αλατοπιπερώνετε και τα κατεβάζετε από τη φωτιά.

Βήμα 3

Στρώνετε ένα ταψάκι με αλουμινόχαρτο στον πάτο και πλάγια και αδειάζετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας.

Βήμα 4

Ρίχνετε το κριθαράκι, τις ντομάτες περασμένες στο τρυπητό, 2 φλιτζάνια νερό, αλάτι - πιπέρι και κουνάτε το ταψί να απλωθούν παντού και να μουσκευτεί το κριθαράκι.

Βήμα 5

Σκεπάζετε όλη την επιφάνεια με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό σε ζεστό φούρνο (200 έως 250 βαθμών) επί μία ως μιάμιση ώρα.

Βήμα 6

Το μοσχάρι με λουκάνικα και κριθαράκι είναι έτοιμο για να το απολαύσετε.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή