Μοσχάρι με λουκάνικα μαρινάτο

2014-06-30
Μοσχάρι με λουκάνικα
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:20 h
  • Έτοιμη σε : 2:40 h

Μια διαφορετική, νόστιμη αλλά και αρκετά βαριά συνταγή σου παρουσιάζω παρακάτω για να φτιάξεις το μοσχάρι με λουκάνικα μαρινάτο και να το σερβίρεις σαν το βασικό ημερίσιο γεύμα σου. Συνοδεύεται με πατατούλες τηγανιτές και αποτελεί μια αρκετά παλιά συνταγή την οποία σου παραθέτω ακριβώς όπως την αναφέρει η γιαγιά μου στο συνταγολόγιο της.

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (από κιλότο)
  • 4 λουκάνικα χωριάτικα
  • 3 κουταλιές σούπας λάδι
  • 6 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • αλάτι - πιπέρι
  • Για τη μαρινάδα
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ξύδι
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • λίγο σέλινο και μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • μισό φλιτζάνι τσαγιού λάδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύουμε τα υλικά για τη μαρινάδα μέσα στην κατσαρόλα. Τη βάζουμε στη φωτιά και σιγοβράζουν 10 λεπτά. Κρατάμε τη σάλτσα σε δροσερό μέρος.

Βήμα 2

Πλένουμε καλά το κρέας, το στραγγίζουμε και το αλατοπιπερώνουμε. Κόβουμε τα λουκάνικα στο μάκρος, τα τυλίγουμε γύρω από το κρέας και τα δένουμε με χοντρή κλωστή.

Βήμα 3

Βάζουμε 3 κουταλιές λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε καλά το κρέας. Το γυρίζουμε στο ταψί, προσθέτουμε λίγο νερό και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 2 ώρες. Κατά διαστήματα, το γυρίζουμε και το περιχύνουμε με τη σάλτσα του.

Βήμα 4

Αφού αδειάσουμε από το ταψί σε κατσαρόλα τη σάλτσα του κρέατος, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά, κατόπιν προσθέτουμε προσθέτουμε στο μίγμα τη μαριδάτα και βάζουμε στη φωτιά να πήξει ελαφρά.

Βήμα 5

Κόβουμε το κρέας φέτες, τις τοποθετούμε σε πιατέλα και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Βήμα 6

Το μοσχάρι με λουκάνικα είναι έτοιμο και πάρα πολύ νόστιμο.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή

Recipe Comments