Μοσχάρι με μελιτζάνες και πιπεριές του Βορρά

2014-05-01
Μοσχάρι με μελιτζάνες και πιπεριές
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια πολύ νόστιμη και παραδοσιακή Μακεδονίτικη σπεσιαλιτέ για να μαγειρέψεις μοσχάρι με μελιτζάνες και πιπεριές σου παρουσιάζω παρακάτω όπως την περιγράφει η γιαγιά μου στο τετράδιο συνταγών της. Δοκίμασε να την φτιάξεις και στείλε μου εντυπώσεις και τυχόν παραλλαγές που χρησιμοποίησες.

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαράκι
  • 12 κόκκινες μεγάλες πιπεριές
  • 3 μεγάλες μελιτζάνες
  • 3 - 4 μεγάλες πατάτες
  • 2 - 3 κρεμμύδια
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες
  • μαϊντανός
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι ή βούτυρο

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομματάκια, το καβουρδίζουμε με το λάδι ή βούτυρο και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.

Βήμα 2

Το σβήνουμε με κρασί και τέλος, ρίχνουμε τον πολτό της ντομάτας, αλάτι - πιπέρι και μαϊντανό ψιλοκομμένο και αφήνουμε να ψηθεί εντελώς.

Βήμα 3

Έχουμε τηγανίσει τις πιπεριές, τις μελιτζάνες και τις πατάτες σε λεπτές φέτες.

Βήμα 4

Βάζουμε σε γιουβετσάκι πρώτα τι πιπεριές, μετά τις πατάτες, το κρέας έτοιμο και τελειώνουμε με τις μελιτζάνες και λίγη σάλτσα του κρέατος.

Βήμα 5

Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, περίπου 15 λεπτά.

Βήμα 6

Το μοσχάρι με μελιτζάνες και πιπεριές είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή