Μοσχάρι με μπάμιες στο φούρνο

2014-05-01
Μοσχάρι με μπάμιες στο φούρνο
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Μια πολύ νόστιμη παραδοσιακή συνταγή από την Βέροια για να μαγειρέψεις μοσχάρι με μπάμιες στο φούρνο σου παρουσιάζω παρακάτω απευθείας από το συνταγολόγιο της γιαγιάς μου για να την δοκιμάσεις και να μοιραστείς μαζί μου τις εντυπώσεις σου και τις παραλλαγές που χρησιμοποίησες.

Υλικά

  • 1 κιλό κρέας μοσχάρι
  • 750 γραμ. μπάμιες
  • 750 γραμ. γιαούρτι
  • 5 αυγά
  • 1 κρεμμύδι
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το κρέας σε τέσσερις μερίδες και το βάζουμε σε ταψί (αν είναι δυνατό σε πήλινο νταβά) με 2 φλιτζάνια νερό.

Βήμα 2

Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη και το ρίχνουμε στο ταψί με το κρέας.

Βήμα 3

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και αφήνουμε να βράσει το κρέας (επί 1 ώρα) στους 250 C.

Βήμα 4

Αφού βράσει καλά το κρέας, προσθέτουμε και τις μπάμιες, ρίχνοντας, ώσπου να βράσουν και αυτές, αν χρειαστεί, μισό ή ένα φλιτζάνι νερό ακόμα.

Βήμα 5

Όταν βράσουν και οι μπάμιες, χτυπάμε καλά το γιαούρτι χωριστά, χτυπαμε και τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το γιαούρτι.

Βήμα 6

Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί και αφήνουμε ώσπου να πήξει.

Βήμα 7

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το μοσχάρι με μπάμιες στο φούρνο είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή