Μοσχάρι με μπύρα και μανιτάρια στην κατσαρόλα

2015-10-15
Μοσχαράκι με μπύρα
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 55m

Σε περίπτωση που θέλεις να μαγειρέψεις κάτι απλό, οικονομικό και ταυτόχρονα λιγάκι διαφορετικό από τα όσα φτιάχνεις καθημερινά στην κουζίνα, τότε θα σου πρότεινα να ακολουθήσεις τη συνταγή για μοσχάρι που θα βρεις παρακάτω το οποίο περιέχει μπύρα, είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο αποτελούμενο από μοσχαρίσια σπάλα μαγειρεμένη στην κατσαρόλα με κρεμμύδι, μανιτάρια, καρότα διάφορα μπαχαρικά και αρωματικά όπως μαϊντανός πιπέρια, δάφνη στα οποία μπορείς ανάλογα με τα γούστα σου να κάνεις τη δική σου παραλλαγή, ενώ τέλος το σβήνεις με μπύρα αφήνοντας το να σιγοβράσει και να μαλακώσει μέσα σε αυτή καθώς μαγειρεύεται. Ιδανικά θα σου έλεγα να το συνοδεύσεις με ρύζι, τηγανιτές πατάτες, πουρέ ή και μία δροσερή σαλάτα, ενώ θα χαιρόμουν ιδιαίτερα αν μου έστελνες τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου από το τελικό γευστικό αποτέλεσμα του πιάτου.

 

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσια ελιά κομμένη σε μπουκιές
  • 1/2 φλιτζάνι μπαχαρικά (πιπέρια, κόλιανδρο κλπ.)
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 συσκευασία μανιτάρια κομένα στα 4
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ζωμό λαχανικών
  • 200 ml μπύρα
  • λίγο μαϊντανό
  • 2 δαφνόφυλλα
  • αλατοπίπερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρέας μας ώσπου να ροδίσει από όλες τις πλευρές, αφού πρώτα το έχουμε αλείψει με τα μπαχαρικά μας.

Βήμα 2

Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και τη δάφνη και τέλος τα μανιτάρια ανακατεύοντας καλά μέχρι να μαραθούν τα υλικά μας σε δυνατή φωτιά.

Βήμα 3

Αμέσως μετά σβήνουμε με τη μπύρα, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει με κλειστό καπάκι.

Βήμα 4

Ενδιάμεσα προσθέτουμε και το ζωμό λαχανικών μαζί με λίγο νεράκι.

Βήμα 5

Αφήνουμε το φαγητό μας να μαλακώσει όσο χρειαστεί για να γίνει λουκούμι το κρέας και καλή όρεξη.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή