Μοσχάρι με ξύδι

2015-08-25
Μοσχάρι με ξύδι
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Παρακάτω θα βρεις μια από τις πιο ιδιαίτερες συνταγές με μοσχάρι το οποίο είναι με ξύδι σαν ξιδάτο. Είναι πάρα πολύ εύκολο και ιδιαίτερο και σου συνιστώ να το φτιάξεις σαν μια εναλλακτική πρόταση για το κρέας σου τους καλοκαιρινούς μήνες του χρόνου. Για να το μαγειρέψεις, αρχικά κόβεις το μοσχάρι σε λεπτές φέτες, το αλευρώνεις και το τηγανίζεις. Ρίχνεις το σκόρδο και όταν όλα αυτά ροδοκοκκινίσουν τα σβήνεις με το ξύδι, προσθέτεις νερό και τα βράζεις. Σερβίρεις με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές, ετοιμάζεις την σαλάτα σου και έχεις ένα νοστιμότατο και σχετικά ελαφρύ δείπνο.

Υλικά

  • 2 κιλά μοσχάρι γάλακτος
  • 2 δόντια σκόρδα
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ξύδι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • αλάτι - πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσει.

Βήμα 2

Το κόβουμε λεπτές φέτες, τις κοπανάμε με το γουδοχέρι να πλατύνουν και να μαλακώσουν και τις αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 3

Βάζουμε λάδι στο τηγάνι να κάψει.

Βήμα 4

Τυλίγουμε μία - μία τις φέτες στο αλεύρι και τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για να μην αρπάξουν.

Βήμα 5

Μόλις τελειώσουμε το τηγάνισμα, βάζουμε ξανά όλες τις φέτες στο τηγάνι και ρίχνουμε ψιλοκομμένο το σκόρδο.

Βήμα 6

Τις ανακατεύουμε λίγο να πάει το σκόρδο παντού και να μοσχομυρίσουν και σβήνουμε με το ξύδι.

Βήμα 7

Προσθέτουμε κατά διαστήματα λίγο χλιαρό νερό και αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά να βράσουν και να μαλακώσουν καλά.

Βήμα 8

Αν δούμε ότι τους λείπει ξύδι, προσθέτουμε στο τέλος 2 - 3 κουταλιές σούπας για να γίνει πιο πικάντικο.

Βήμα 9

Σερβίρεται συνήθως με πουρέ.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή