Μοσχάρι με πατάτες στην κατσαρόλα κοκκινιστό

2015-08-22
Μοσχάρι με πατάτες στην κατσαρόλα κοκκινιστό
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια εξαίσια παραδοσιακή συνταγή με μοσχάρι σου στέλνω παρακάτω. Μας την έφτιαχνε η μαμά μου και έκανε το μοσχάρι κοκκινιστό με πατάτες στην κατσαρόλα το οποίο σαν παιδιά το λατρεύαμε και η λατρεία είναι διαχρονική καθώς το φτιάχνω και στα δικά μου παιδιά. Έχει μια απλούστατη εκτέλεση καθώς κόβεις το μοσχάρι σε μερίδες και το βάζεις στην κατσαρόλα. Κόβεις και τις πατάτες σαν κυδωνάτες και τις τοποθετείς και αυτές στην κατσαρόλα πάνω από το μοσχάρι. Βάζεις επιπλέον, κρεμμύδι, σκόρδο και μυρωδικά και στο τέλος ρίχνεις την ντομάτα με λάδι και νερό και αφήνεις το φαγητό να βράσει. Έχεις ετοιμάσει την συνοδευτική σαλάτα και απολαμβάνεις ένα εξαιρετικό φαγητό.

Υλικά

  • 1 1/2 - 2 κιλά κρέας (μοσχάρι - σπάλα)
  • 1 1/2 κιλό πατάτες
  • 3/4 φλιτζανιού τσαγιού λάδι
  • 2 - 3 κρεμμύδια μεγάλα
  • 4 - 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά γεμάτη πελτές (πάστα - ντομάτα)
  • 2 - 3 φύλλα δάφνης
  • 4 - 5 γαρύφαλλα (κόκκοι)
  • 2 - 3 ξυλάκια κανέλα
  • 1/3 φλιτζανιού ξύδι
  • αλάτι - πιπέρι
  • μπαχάρι
  • ανάλογο νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε το κρέας σε μερίδες, τις πλένετε και τις βάζετε σε κατσαρόλα φαρδιά.

Βήμα 2

Κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες και τις στρώνετε πάνω στο κρέας.

Βήμα 3

Προσθέτετε τα κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρές φέτες, τα σκόρδα, ψιλοκομμένα, τη δάφνη, κανέλα - γαρύφαλλα - μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 4

Ρίχνετε το λάδι, τη ντομάτα λιωμένη στο ξύδι, και τόσο νερό, ώστε να σκεπαστούν τα υλικά.

Βήμα 5

Βάζετε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει και να μείνει με λίγη σάλτσα.

Βήμα 6

(Αν μαγειρευτεί σε χύτρα ταχύτητας, το νερό θα είναι πολύ πιο λίγο).

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή