Μοσχάρι με πιπεριές και κρασί

2014-05-15
Μοσχάρι με πιπεριές και κρασί
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια πάρα πολύ νόστιμη και γευστική Βορειοηπειρώτικη συνταγή για να μαγειρέψεις το μοσχάρι με πιπεριές και κρασί σου παρουσιάζω παρακάτω, κατευθείαν από το συνταγολόγιο της γιαγιάς μου για να το φτιάξεις να το δοκιμάσεις και αφού το απολαύσεις, να μοιραστείς τις εντυπώσεις σου μαζί μου.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό από πόδι (αρίδα) μοσχαρίσιο
  • 6 μέτρια κρεμμύδια
  • 4 - 6 ντομάτες
  • 7 - 9 πιπεριές (μισές πράσινες μακρόστενες - μισές κόκκινες)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 - 4 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
  • 1 ποτηράκι του κρασιού άσπρο κρασί
  • μισό κουταλάκι ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε το μοσχαράκι να βράσει με ελάχιστο νερό και μισό κουταλάκι ζάχαρη.

Βήμα 2

Όταν μισοβράσει προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες ολόκληρα αλλά χαραγμένα στα τέσσερα, σταυρωτά από τη μία πλευρά, τις πιπεριές κομμένες στα 2 ή 4 (αφού αφαιρέσουμε τα κοτσάνια και τους σπόρους), λίγο πιπέρι, το ανάλογο αλάτι και ένα ποτηράκι κρασί άσπρο.

Βήμα 3

Όταν πάρουν 1 - 2 βράσεις, βάζουμε το φρέσκο βούτυρο και το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά, μέχρι να ετοιμαστεί εντελώς.

Βήμα 4

Το μοσχάρι με πιπεριές και κρασί είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή