Μοσχάρι με πουρέ πατάτας

2014-06-11
Μοσχάρι με πουρέ πατάτας
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Παρακάτω σου παρουσιάζω μια πολύ νόστιμη συνταγή για να μαγειρέψεις μοσχάρι με πουρέ πατάτας και να το σερβίρεις σαν το κυρίως γεύμα της ημέρας σου. Η συνταγή είναι ιδιαίτερα θρεπτική και μας την μαγείρευε η γιαγιά μου κάνοντας πειράματα όσον αφορά τον πουρέ. Είναι ιδιαίτερα γευστική λόγω των διάφορων μπαχαρικών που έχει και σου προτείνω να την δοκιμάσεις και να μοιραστείς μαζί μου τη γνώμη και τα σχόλια σου. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι φιλέτο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 100 γραμ. λάδι
  • 1 κουτάλι σούπας ντομάτα πελτές
  • αλάτι, πιπέρι
  • μπαχάρι
  • 3 - 4 γαρύφαλλα
  • Για τον πουρέ:
  • 1 1/2 κιλό πατάτες
  • 1 μπουκάλι γάλα
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 150 γραμ. βούτυρο γάλακτος

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Το βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσει.

Βήμα 2

Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι να κάψει και ροδίζουμε το ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, προσθέτουμε το κρέας και όταν ροδοκοκκινιστεί, ρίχνουμε τη σάλτσα διαλυμένη με νερό, το αλάτι, το πιπέρι και τα μπαχαρικά.

Βήμα 3

Συμπληρώνουμε με ανάλογο νερό και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει, μέχρις ότου μαλακώσει και μείνει με τη σάλτσα του.

Βήμα 4

Ετοιμάζουμε τις πατάτες. Τις πλένουμε, τις βάζουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό με τη φλούδα τους, τις καθαρίζουμε και τις περνάμε από το μύλο του πουρέ.

Βήμα 5

Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και το σωτάρουμε με το βούτυρο. Ρίχνουμε τις πατάτες πουρέ, τις φέρνουμε δύο γύρους, προσθέτουμε το γάλα και το αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς ωσότου πήξει ο πουρές.

Βήμα 6

Σερβίρουμε τον πουρέ και τον γαρνίρουμε με το κρέας και τη σάλτσα του και το μοσχάρι με πουρέ πατάτας μόλις ετοιμάστηκε.

 

Tips

  • Μπορείς να την κάνεις πιο ελαφριά αφαιρόντας τα διάφορα μπαχαρικά που έχει η συνταγή.
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή