Μοσχάρι με πράσα κοκκινιστό

2014-05-05
Μοσχάρι με πράσα κοκκινιστό
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:20 h
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Μια καταπληκτική και πάρα πολύ νόστιμη παραδοσιακή συνταγή από τις Σέρρες για να μαγειρέψεις μοσχάρι με πράσα κοκκινιστό, όπως ακριβώς το περιγράφει η γιαγιά μου στο συνταγολόγιο της, σου παρουσιάζω παρακάτω. Δοκίμασε το και στείλε μου εντυπώσεις και σχόλια. Αν δεν το θέλεις κοκκινιστό, βράσε το κρέας σκέτο και πρόσθεσε στο τέλος χυμό λεμονιού.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
  • 2 κιλά πράσα
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1 κουταλιά πελτές ντομάτας ή χυμός λεμονιού
  • ρίγανη
  • αλάτι - πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τα πράσα σε κομμάτια 12 εκ.

Βήμα 2

Τα πιο χοντρά τα σκίζετε στη μέση, ενώ τα λεπτότερα τα αφήνετε όπως είναι στρογγυλά (μεταχειρίζεστε μόνο το άσπρο μέρος του κάθε πράσου).

Βήμα 3

Τα αλατίζετε και τα τηγανίζετε στο τηγάνι με λάδι.

Βήμα 4

Τα στραγγίζετε σε πιατέλα.

Βήμα 5

Κόβετε το κρέας σε μερίδες, το πλένετε, το σκουπίζετε και το τσιγαρίζετε με το λάδι που τηγανίσατε τα πράσα.

Βήμα 6

Αφού ροδοκοκκινίσουν όλα τα κομμάτια το κρέας, τ' αλατίζετε και ρίχνετε τη ντομάτα, λιωμένη μέσα σε 1 ποτήρι νερό.

Βήμα 7

Αφήνετε το κρέας να βράσει και να μαλακώσει τελείως σε σιγανή φωτιά.

Βήμα 8

Συμπληρώενετε με περισσότερο νερό, αν χρειαστεί.

Βήμα 9

Όταν ψηθεί το κρέας, ρίχνετε στην κατσαρόλα και τα τηγανισμένα πράσα.

Βήμα 10

Αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με ρίγανη και αφήνετε όλο το φαγητό μαζί να πάρει μία βράση.

Βήμα 11

Το μοσχάρι με πράσα κοκκινιστό είναι έτοιμο για να το απολαύσετε.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή