Μοσχάρι με πράσινες ελιές

2014-06-12
Μοσχάρι με πράσινες ελιές
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 60m

Σου παρουσιάζω μια πάρα πολύ νόστιμη σπεσιαλιτέ από την Χαλκίδα για να μαγειρέψεις μοσχάρι με πράσινες ελιές με τον τρόπο που το αναφέρει η γιαγιά μου στο τετράδιο συνταγών της. Η συνταγή αυτή είναι αρκετά θρεπτική και σερβίρεται σαν το κυρίως γεύμα της ημέρας σου. Συνοδεύεται από ρύζι ή πατάτες τηγανιτές, είναι απλή και γρήγορη στην εκτέλεση της και μπορείς να την σερβίρεις με το απαραίτητο συνοδευτικό και σε παιδιά. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι
  • μισό κιλό ελιές πράσινες (χαραχτές ή τσακιστές)
  • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
  • 1 κουτάλι της σούπας βούτυρο
  • λίγη κανέλα - λίγο μπαχάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπολτός ή μισό κιλό χυμός ντομάτας
  • αλάτι - πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφού τεμαχίσουμε το μοσχάρι, το τσιγαρίζουμε με το λάδι.

Βήμα 2

Μόλις αρχίσει να ροδοκοκκινίζει, ρίχνουμε τη ντομάτα με τα υπόλοιπα υλικά.

Βήμα 3

Τ' αφήνουμε να βράσει 15 - 20 λεπτά, ρίχνοντας κάθε τόσο από λίγο νερό ώσπου να μισοψηθεί.

Βήμα 4

Ζεματάμε τις πράσινες ελιές, τις στραγγίζουμε και τις προσθέτουμε το μισοβρασμένο κρέας.

Βήμα 5

Τ' αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί, γύρω στα 15 λεπτά, να μείνουν χωρίς πολλά ζουμιά. Μόνο με την απαραίτητη σάλτσα.

Βήμα 6

Το μοσχάρι με πράσινες ελιές είναι έτοιμο και σερβίρεται ζεστό, σε μεγάλη πιατέλα, γαρνιρισμένο ολόγυρα με τις ελιές και με τη σάλτσα του.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή