Μοσχάρι με τυριά και ελιές

2015-09-15
Μοσχάρι με τυριά και ελιές
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:20 h
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Μια παραδοσιακή πρόταση από τις αγαπημένες συνταγές για μοσχάρι των γονιών μου είναι αυτό με τα τυριά και τις ελιές στην κατσαρόλα που έφτιαχνε η μαμά μου και την τρώγαμε οικογενειακώς. Είναι παλιά συνταγή, εξαιρετικά νόστιμη και απλή στην εκτέλεση της καθώς τα βήματα είναι πως βάζεις το κρεμμύδι το οποίο έχεις ψιλοκόψει σε κατσαρόλα με νερό και το σοτάρεις με λάδι όταν πιεί το νερό του. Στη συνέχεια ρίχνεις το μοσχάρι και το σοτάρεις και αυτό και αμέσως μετά βάζεις τα μπαχαρικά και το νερό και τα βράζεις. Λίγο πριν ετοιμαστούν ρίχνεις και τις ελιές και ταυτόχρονα τσιγαρίζεις το κεφαλοτύρι. Όταν αυτό ετοιμαστεί το τοποθετείς στην κατσαρόλα με το μοσχάρι και το αφήνεις για ένα δύο λεπτά για να γίνει και να δέσει με την υπόλοιπη σάλτσα και το φαγητό. Συνοδεύεις με μια σαλάτα που έχεις διαλέξει και φτιάξει και έχεις μια πολύ ξεχωριστή και ιδιαίτερη πρόταση για να απολαύσεις.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό μοσχάρι κιλότο ή σπάλα
  • 4 - 5 κρεμμύδια
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 400 γραμ. κεφαλοτύρι
  • 1/4 ελιές καλαμών
  • αλάτι - πιπέρι
  • 2 - 3 μπαχάρια

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε το κρεμμύδι ψιλό.

Βήμα 2

Το βάζετε στην κατσαρόλα και αφού πιεί το νερό που έχετε βάλει, ρίχνετε το λάδι και το σωτάρετε, χωρίς να κοκκινίσει.

Βήμα 3

Προσθέτετε το μοσχάρι κομμένο σε κύβους και το σωτάρετε και αυτό ελάχιστα.

Βήμα 4

Ρίχνετε το αλάτι, το πιπέρι, τα μπαχάρια το νερό και τ' αφήνετε να βράσει 1 ώρα περίπου.

Βήμα 5

Όταν ετοιμαστεί βάζετε τις ελιές να πάρουν μία βράση.

Βήμα 6

Σε ένα τηγανάκι, ρίχνετε το κεφαλοτύρι κομμένο κομματάκια και τ' αφήνετε να ροδίσουν.

Βήμα 7

Όταν ετοιμαστούν, τα ρίχνετε στο κρέας και κατόπιν τα σερβίρετε ζεστά.

Βήμα 8

Συνοδεύετε με πιλάφι ή με πατάτες τηγανητές.

Βήμα 9

Προαιρετικά, σβήνετε το κρέας με αραιό αρετσίνωτο κρασί.

Βήμα 10

Το φαγητό αυτό φτιάχνεται στη Ζάκυνθο.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή