Μοσχάρι με χορταρικά

2015-08-27
Μοσχάρι με χορταρικά
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Η συνταγή με μοσχάρι που σου στέλνω παρακάτω είναι από τις πιο υγιεινές προτάσεις που έχω δοκιμάσει και την φτιάχνω όχι μόνο σε περιόδους δίαιτας αλλά πλέον με παραλλαγές στα υλικά την φτιάχνω και κανονικά. Το μοσχαράκι παρακάτω περιέχει χορταρικά και έχει μια σάλτσα ντομάτας. Η εκτέλεση της συνταγής είναι απλούστατη καθώς αφού έχεις ετοιμάσει και κόψει σε μερίδες το μοσχάρι σου, το τσιγαρίζεις μαζί με κρεμμύδια μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Στη συνέχεια ρίχνεις τα χορταρικά, την ντομάτα και το νερό και το αφήνεις να βράσει. Σερβίρεις ιδανικά με πιλάφι και με μια νόστιμη σαλάτα εποχής και απολαμβάνεις ένα γευστικότατο και υγιεινό πιάτο.

Υλικά

  • 1 κιλό πράσα
  • 1 κιλό σέλινο
  • 2 κιλά μοσχάρι
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 3 - 4 ντομάτες
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε μικρά κομμάτια.

Βήμα 2

Τσιγαρίζουμε τα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα με το βούτυρο.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το κρέας, το αλάτι και το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να ροδοκοκκινίσει.

Βήμα 4

Έχουμε καθαρίσει και πλύνει τα χορταρικά και τα φρέσκα κρεμμύδια.

Βήμα 5

Τα κόβουμε ψιλά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας.

Βήμα 6

Μόλις μαραθούν, περνάμε τις ντομάτες στο μύλο του πουρέ και τις ρίχνουμε και αυτές στην κατσαρόλα, μαζί με 1 - 2 ποτήρια νερό.

Βήμα 7

Πασπαλίζουμε με το πιπέρι και ψήνουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 8

Σερβίρουμε σε πιατέλα κρέας και χορταρικά μαζί.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή