Μοσχαράκι μπουργκινιόν

2015-10-05
Μοσχαράκι μπουργκινιόν
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:000 h
  • Έτοιμη σε : 4:000 h

Το μοσχαράκι μουργκινιόν είναι μία από τις συνταγές με μοσχάρι που έχει τις ρίζες της στη Γαλλία και πρόκειται για ένα υπέροχο πιάτο με εκπλεπτισμένη γεύση και έντονα αρώματα προερχόμενα από τη δάφνη, το μπαχάρι και το κόκκινο κρασί. Πιο αναλυτικά μιλάμε για μία απλή συνταγή όπως μπορείς να διαπιστώσεις και εσύ ακολουθώντας τη σελίδα που ακολουθεί, η οποία αποτελείται από καλομαγειρεμένο μοσχάρι στην κατσαρόλα με κρεμμύδι, καρότα, σκόρδο, μπαχαρικά το οποίο έχουμε σβήσει αρχικά με κόκκινο κρασί ενώ συνοδεύεται με γλασαρισμένα σε ζάχαρη και βούτυρο κρεμμύδια μικρά αλλά και σωταρισμένα μανιτάρια. Όλα μαζί τα υλικά ενώνονται στο τέλος για μερικά λεπτά στην κατσαρόλα παίρνοντας μία χαμηλή βράση και χαρίζοντας μας ένα θεσπέσιο γευστικό αποτέλεσμα με το οποίο όλοι θα μείνουν ικανοποιημένοι.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό μοσχαρίσια σπάλα
  • 40 γραμ. αλεύρι
  • 1 κύβος βοδινού
  • 40 γραμ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κιλό μικρά κρεμμύδια
  • 1 συσκευασία μανιτάρια κομμένα στα 4
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • μπαχάρι
  • αλατοπίπερο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 20 γραμ. φρέσκο βούτυρο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σωτάρουμε το κρέας μας, αφού το έχουμε πλύνει και κόψει μπουκιές, σε μία κατσαρόλα που έχουμε ζεστάνει το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Βήμα 2

Στη συνέχεια προσθέτουμε και το κρεμμύδι με τα καρότα μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.

Βήμα 3

Πουδράρουμε το αλεύρι μέσα στην κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει λίγο και σβήνουμε με το κρασί.

Βήμα 4

Τέλος ρίχνουμε το ζωμό στην κατσαρόλα με το μπαχάρι, το αλατοπίπερο, τη δάφνη και το σκόρδο αφήνοντας το φαγητό να σιγοβράσει για λίγο πριν το μεταφέρουμε σε προθερμασμένο φούρνο όπου και θα το αφήσουμε για περίπου 2 ώρες να μαγειρευτεί.

Βήμα 5

Παράλληλα καθαρίζουμε τα μικρά κρεμμύδια και τα βάζουμε να βράσουν με λίγο νεράκι, τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να γλασάρουν ενώ σε ένα τηγάνι σωτάρουμε τα μανιτάρια σε λίγο ελαιόλαδο.

Βήμα 6

Αφού το κρέας μας μαλακώσει, προσθέτουμε τη γαρνιτούρα μπουργκινιόν που ετοιμάσαμε παράλληλα και αφήνουμε για 5 λεπτά στο φούρνο να σιγοβράσουν όλα μαζί.

Βήμα 7

Μετά είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή