Μοσχάρι νουά Χριστουγεννιάτικο στη γάστρα με δαμάσκηνα

2015-12-24
mosxari-noua-xristougenniatiko
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Καλησπέρα αγαπητές μου φίλες. Οι μυρωδιές των Χριστουγέννων έχουν γεμίσει τις γειτονιές και τα σπίτια μας, οι προσκλήσεις για τραπέζια φίλων και συγγενών είναι ατελείωτες, και εμείς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένες να δεχτούμε καλεσμένους και να τους ευχαριστήσουμε στο έπακρο. Σήμερα, θα ήθελα να προτείνω μια από τις συνταγές για μοσχάρι που είναι κλασσική, παραδοσιακή, εύκολη θα έλεγα, με ευχάριστη διαδικασία παρασκευής, που θεωρώ πως όλοι αγαπάνε να τρώνε. Μιλάω για το μοσχαράκι το κοκκινιστό, που θα στολίσει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας. Βασική προϋπόθεση για να γίνει το μοσχαράκι μας νόστιμο είναι η κατάλληλη επιλογή του κρέατος, το διαδιοχικό τσιγάρισμα, αλλά και η προσθήκη ζωμού βοδινού που μας δίνει στοιχεία της Γαλλικής κουζίνας. Ένα μυστικό για την τέλεια σάλτσα είναι να προσθέσουμε ζωμό κρέατος. Τέλος, η προσθήκη των μπαχαρικών της επιλογής σας, θα σας έχει δώσει ένα εξαιρετικό πιάτο. Και πάλι, θα τους έχετε μαγέψει όλους. Καλά Χριστούγεννα φίλες μου, με αγάπη και χαμόγελα!

Υλικά

  • 1 φλ. βούτυρο φυτικό
  • 2 κ.σ. κόρν φλάουρ
  • 2 κιλά ρολό νουά
  • 1 κρεμμύδι ολόκληρο
  • 1 ματσάκι σέλερι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 10 δαμάσκηνα ξερά
  • 10 βερύκκοκα ξερά
  • 10 κάστανα βρασμένα (καθαρισμένα)
  • 1 καρότο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο, το κρέας και το σοτάρουμε πολύ καλά.

Βήμα 2

Μόλις το κρέας σοταριστεί, το μεταφέρουμε στη γάστρα, ρίχνοντας το κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης, το σέλερυ, το αλάτι, το πιπέρι, το νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας, κλείνουμε το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε στους 200 βάθμούς μέχρι να γίνει το κρέας.

Βήμα 3

Στη συνέχεια μόλις ψηθεί το κρέας, παίρνουμε τα λαχανικά και σε λίγο ζουμί, τα διαλύουμε στο μούλτι μάζι με το κορν φλάουρ που λιώνουμε στο ζουμί.

Βήμα 4

Τέλος αφαιρούμε το σπάγγο από το κρέας, μεταφέρουμε το κρέας, τα λαχανικά, το κορν φλάουρ σε μία κατσαρόλα και λίγο πριν είναι έτοιμο, προσθέτουμε τα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα, τα κάστανα και τα αφήνουμε να βράσουν για 15-20 λεπτά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή