Μοσχάρι ορλώφ με ζαμπόν και τυρί

2015-10-09
Μοσχάρι ορλώφ
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 45m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 55m

Μία απλή συνταγή για μοσχάρι που συνηθίζω να φτιάχνω όταν μου έχει περισσέψει μοσχαράκι νουά από την πριηγούμενη μέρα είναι το μοσχάρι ορλώφ με την οποία ξετρελαίνονται μικροί και μεγάλοι στο σπίτι και την οποία και σου παρουσιάζω μέσα από την παρακάτω σελίδα. Συγκεκριμένα αφού φτιάξω στα γρήγορα μία μπεσαμέλ είτε σπιτική είτε μία από αυτές που βρίσκω σε έτοιμες συσκευασίες, αλείφω με αυτή τις φέτες από το νουά και σε ένα καλά βουτυρωμένο ορθογώνιο πυρέξ τοποθετώ εναλλάξ φέτες από το νουά, φέτες ζαμπόν και φέτες από κασέρι. Από πάνω περιχύνω με την υπόλοιπη μπεσαμέλ, πασπαλίζω με τριμμένο τυράκι της αρεσκείας μου (εγώ προτιμώ γραβιέρα Αμφιλοχίας που είναι αλμυρή και πεντανόστιμη) και μέσα σε ελάχιστο χρόνο ψησίματος έχω έτοιμο ένα πεντανόστιμο και λαχταριστό πιάτο. Δοκίμασε το και καλή επιτυχία.

 

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι νουά
  • 10 φέτες ζαμπόν
  • 10 φέτες κασέρι
  • κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη
  • 1 συσκευασία μπεσαμέλ έτοιμη

Διαδικασία

Βήμα 1

Ψήνουμε το μοσχάρι νουά από την προηγούμενη ημέρα και το κόβουμε φετούλες.

Βήμα 2

Την επόμενη αφού ετοιμάσουμε τη μπεσαμέλ είτε σπιτική είτε την έτοιμη συσκευασία, αλείφουμε με αυτή κάθε φέτα από το νουά.

Βήμα 3

Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα ορθογώνιο πυρέξ και τοποθετούμε σε αυτό εναλλάξ μία φέτα νουά, μία φέτα ζαμπόν, μία φέτα κασέρι.

Βήμα 4

Καλύπτουμε από πάνω με την υπόλοιπη μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε και με μπόλικο τριμμένο τυρί αμφιλοχίας και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.

Βήμα 5

Σερβίρουμε με ότι τραβάει η όρεξη μας.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή