Μοσχάρι οσομπούκο στη γάστρα με χυλοπίτες

2015-11-27
osompouko-sth-gastra-me-xulopites
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Αγαπημένες μου φίλες, καλησπέρα σας. Θα ήθελα στη σημερινή συνάντησή μας, να προτείνω μια φρέσκια, εξαιρετικά γευστική, με άρωμα Ιταλίας συνταγή, η οποία θα σας ξετρελάνει. Αρχικά, με το οσομπούκο μιλάμε για μοσχαρίσια κότσια. Όπως κάθε κρέας, έτσι και στην περίπτωση αυτή, επιλέγουμε την καλύτερη μέθοδο για το μαγείρεμά του, τη γάστρα. Το κρέας υπόκεινται σε μια διαρκή βράση στα ίδια του τα υγρά, δημιουργώντας ένα ονειρικό αποτέλεσμα. Επίσης, για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, μπορούμε τα κότσια αυτά να τα μελώσουμε, κάνοντας το κρέας μια σκέτη λιχουδιά. Στη συνέχεια, οι χυλοπίτες θα έρθουν και θα απορροφήσουν μέρος των υγρών του οσομπούκο, δημιουργώντας ένα τέλειο συνοδευτικό. Τέλος, μπορείτε να επιλέξετε μια φρέσκια σαλάτα λαχανικών, και λευκό κρασί, μεταφέροντας το σπιτικό τραπέζι νοερά στην Ιταλία. Καλή απόλαυση!

 

Υλικά

  • 4 φέτες μοσχαρίσιο κότσι με το κόκαλο,
  • 2 μέτρια καρότα
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 συσκευασία ζωμός Μυρωδικών
  • 4 - 5 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 400 γρ. χυλοπίτες της αρεσκείας μας
  • 500 γρ. σπιτική σάλτσα ντομάτα
  • ¾ φλιτζανιού 150 ml ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια 200 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά αλευρώνουμε τα κότσια. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε 50 ml από το λάδι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τα κότσια, τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά και μόλις ετοιμαστούν τα βάζουμε στη γάστρα.

Βήμα 2

Στην κατσαρόλα προσθέτω άλλα 50 ml λάδι, χαμηλωνω τη φωτιά ρίχνουμε τα καρότα, τα κεμμύδια, το σέλερι, τα σοτάρω για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε το σκόρδο το αφήνουμε για 1/2 λεπτό, σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοολ, βάζουμε τη ντομάτα και το ζωμό μυρωδικών, ανακατεύουμε προσθέτουμε 200 ml ζεστό νερό, τα αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 3

Στη γάστρα ρίχνουμε τη σάλτσα λαχανικών, τη δάφνη, το μπαχάρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σκεπάζουμε με το καπάκι της γάστρας.

Βήμα 4

Τοποθετώ τη γάστρα στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Βήμα 5

Τέλος ξεσκεπάζω τη γάστρα ρίχνω τις χυλοπίτες, λίγο ακόμη ζεστό νερό, το μαϊντανό και το αφήνουμε να ψηθεί για άλλα 20 λεπτά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή