Μοσχάρι ραγού με μακαρόνια

2015-09-11
Μοσχάρι ραγού με μακαρόνια
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Η συνταγή με μοσχάρι που θα βρεις παρακάτω είναι μια από τις καλύτερες που έχω δοκιμάσει και από τις αγαπημένες των παιδιών μου καθώς είναι ραγού με μακαρόνια που είναι συνδυασμός που λατρεύουν τα παιδιά. Είναι εύκολο να το μαγειρέψεις και το κάνεις αρχικά κόβοντας το κρέας σε μερίδες και γεμίζοντας το με σκόρδο και τυρί. Το τυλίγεις με σπάγκο που είναι πιο απλό από όσο ακούγεται και στη συνέχεια το τσιγαρίζεις σε κατσαρόλα. Όταν ροδοκοκκινίσει προσθέτεις την ντομάτα με νερό και μυρωδικά και το βράζεις. Ταυτόχρονα ετοιμάζεις τα μακαρόνια σου τα οποία όταν είναι έτοιμα τα ρίχνεις στην σάλτσα για να δέσουν τα υλικά. Σερβίρεις ρίχνοντας κανέλα κι τυρί πάνω στο πιάτο σου και συνοδεύεις με μια νόστιμη και ελαφριά σαλάτα. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 2 κιλά κρέας μοσχάρι άπαχο
  • 2 κουταλιές πελτές
  • 1 σκόρδο
  • λίγο πιπέρι, αλάτι
  • λίγο τυρί Ζακυνθινό
  • 2 κρεμμύδια, μπαχάρι
  • 2 φύλλα δάφνη, κανελογαρύφαλλα
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας
  • 1 κιλό μακαρόνια Νο 5

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες.

Βήμα 2

Το ανοίγουμε λίγο και παραγεμίζουμε με ψιλοκομμένο σκόρδο, τυρί, αλάτι, πιπέρι.

Βήμα 3

Κάθε κομμάτι το τυλίγουμε με σπάγγο.

Βήμα 4

Βάζουμε σε κατσαρόλα με λάδι τα κομμάτια του κρέατος και όταν κοκκινίσουν, τα σκεπάζουμε με νερό.

Βήμα 5

Ρίχνουμε τον πελτέ, το κρεμμύδι τριμμένο, τη δάφνη, τα κανελογαρύφαλλα και το μπαχάρι.

Βήμα 6

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε τόσο, όσο να μείνουν με τη σάλτσα τους.

Βήμα 7

Έχουμε έτοιμα τα μακαρόνια στραγγισμένα.

Βήμα 8

Τα σερβίρουμε και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Βήμα 9

Τρίβουμε λίγο τυρί και λίγη κανέλα από πάνω.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή