Μοσχάρι ρολό γεμιστό στο φούρνο

2015-07-31
Μοσχάρι ρολό γεμιστό στο φούρνο
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:50 h
  • Έτοιμη σε : 3:20 h

Μια συνταγή για μοσχάρι υπερπαραγωγή σου παρουσιάζω παρακάτω που δείχνει πως φτιάχνουμε γεμιστό ρολό μοσχάρι στο φούρνο με τον τρόπο που τον έφτιαχνε η μητέρα μου και μας το έκανε. Η συνταγή είναι αρκετά περίπλοκη και σου προτείνω να την διαβάσεις παρακάτω προσεκτικά για να καταλάβεις τι χρειάζεται να κάνεις καθώς το ρολό που θα φτιάξουμε είναι χειροποίητο το οποίο το προετοιμάζεις στην κατσαρόλα και το ρίχνεις στο φούρνο στη συνέχεια όπου το ψήνεις με κρασί και μετά με λεμόνι. Το αποτέλεσμα είναι πέραν φαντασίας εκπληκτικό, το συνοδεύεις με πατάτες τηγανιτές ή φούρνου, φτιάχνεις και μια από τις σαλάτες που έχουν παρουσιαστεί στην ιστοσελίδα μας και έχεις ένα πλήρες γεύμα μοναδικής νοστιμιάς το οποίο θα το λατρέψουν και τα παιδιά σου. Καλή μαγειρική και καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 2 κιλά μοσχάρι ψαχνό (από στρογγυλό ή από κιλότο, χωρίς κόκαλο)
  • 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • λίγο λάδι
  • 1 λεμόνι
  • 1 ποτήρι του κρασιού κρασί άσπρο
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 καρότο
  • μαϊντανό
  • 1 ρίζα σέλινο
  • λίγο πάχος για να τυλίξουμε το κρέας
  • 100 γραμ. κεφαλοτύρι
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσει.

Βήμα 2

Το τοποθετούμε σε ξύλο, το ανοίγουμε με το μαχαίρι οριζόντια, χωρίς να το κόψουμε σε δύο κομμάτια και το χτυπάμε με το γουδοχέρι να πλατύνει, το αλατοπιπερώνουμε και ετοιμάζουμε τα υλικά της γέμισης.

Βήμα 3

Σε λεκάνη ανακατεύουμε το σκόρδο και το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το σέλινο ολόκληρο, το καρότο κομμένο φετούλες και το κεφαλοτύρι κομματάκια.

Βήμα 4

Απλώνουμε το μίγμα στο κρέας, πασπαλίζουμε με λίγο αλατοπίπερο και τυλίγουμε το κρέας σφιχτά (ρολό).

Βήμα 5

Σκεπάζουμε απ'έξω το ρολό με το πάχος (αυτό γίνεται για να μη μας καεί και για να γίνει πιό νόστιμο) και το δένουμε με σπάγκο.

Βήμα 6

Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο με λίγο λάδι και κοκκινίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές.

Βήμα 7

Ρίχνουμε ελάχιστο νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το βράζουμε μισή ώρα.

Βήμα 8

Στη συνέχεια, το γυρίζουμε σε ταψί φούρνου με καπάκι, ρίχνουμε πάλι λίγο νερό, το πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε σκεπασμένο να ψηθεί σε μέτρια θερμοκρασία 2 ώρες.

Βήμα 9

Το γυρίζουμε μία - δύο φορές και ρίχνουμε κάθε φορά 2 - 3 κουταλιές νερό.

Βήμα 10

Όταν πιεί το νερό, το σβήνουμε με το κρασί.

Βήμα 11

Σκεπάζουμε πάλι το ταψί, παίρνει 2 - 3 βράσεις και όταν σβήσουμε τη φωτιά το περιχύνουμε με το λεμόνι.

Βήμα 12

Αφήνουμε το ρολό να κρυώσει, το κόβουμε λεπτές φέτες, βάζουμε σε πιατέλα και το περιχύνουμε με τη σάλτσα του.

Βήμα 13

Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές, με πουρέ ή μακαρόνια.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή