Μοσχάρι ρολό κατσαρόλας με κεφαλοτύρι

2015-09-09
Μοσχάρι ρολό κατσαρόλας με κεφαλοτύρι
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Σου στέλνω μια εξαιρετική συνταγή με μοσχάρι το οποίο θα ευχαριστηθείς με την οικογένεια σου ή με καλεσμένους σου. Η πρόταση παρακάτω αφορά ρολάκια μοσχαριού με κεφαλοτύρι στην κατσαρόλα και είναι μεν σχετικά περίπλοκη αλλά το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει. Για να την φτιάξεις, αρχικά κόβεις το κρέας σε φέτες και το μαρινάρεις με λαδορίγανη και λεμόνι. Σε κάθε φέτα τυλίγεις ένα κομμάτι τυρί και μετά τα κομμάτια τα τυλίγεις σε λαδόχαρτο. Στο τέλος βάζεις ένα ένα τα κομμάτια στην κατσαρόλα και τα λούζεις με λάδι, ρίγανη και νερό μέχρι να γίνουν. Σερβίρεις με πατάτες τηγανιτές, φτιάχνεις και μια από τις συνταγές με σαλάτα που σου έχουμε προτείνει και έχεις έτοιμο ένα γεύμα υπερπαραγωγή για να απολάυσεις.

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι μπούτι
  • 250 γραμ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • ρίγανη
  • 1 λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε το κρέας σε λεπτές φετούλες πάχους 1 εκ. περίπου και αφού τις πλύνετε, τις αφήνετε μισή ώρα σε πήλινο σκεύος με το λάδι, τη ρίγανη και το χυμό του λεμονιού.

Βήμα 2

Τις βγάζετε από τη λαδορίγανη και τυλίγετε μέσα σε κάθε φετούλα ένα κομματάκι κεφαλοτύρι μακρόστενο (όπως τις τηγανητές πατάτες).

Βήμα 3

Τυλίγετε τα ρολά σε λαδόχαρτο κομμένο ανάλογα με τις φετούλες του κρέατος και γυρίζετε τις άκρες (όπως τυλίγετε τις καραμέλες).

Βήμα 4

Σε βαθιά κατσαρόλα τοποθετείτε σε σειρά τα ρολά, ένα - ένα ξεχωριστά, και τα περιχύνετε με τη λαδορίγανη που τα είχατε μουσκέψει, προσθέτοντας λίγο - λίγο νερό μέχρι να ψηθούν.

Βήμα 5

Σερβίρετε με πουρέ ή πατάτες φούρνου.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή