Μοσχάρι ροσμπίφ

2015-09-05
Μοσχάρι ροσμπίφ
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Σου παρουσιάζω μια συνταγή υπερπαραγωγή και μια από τις πιο ξεχωριστές για μένα συνταγές με μοσχάρι το οποίο είναι ροσμπίφ και προέρχεται από τους Γαργαλιάνους της Μεσσηνίας. Η συνταγή βρέθηκε στο βιβλίο της γιαγιάς μου και από τότε που την δοκίμασα την φτιάχνω αρκετά συχνά. Η διαφοροποίηση είναι πως το ροσμπίφ αυτό συνοδεύεται από μια σάλτσα ντομάτας και σερβίρεται με μακαρόνια και φυσικά μια από τις σαλάτες που μπορείς να βρεις στην ιστοσελίδα μας. Ακολούθησε τα αναλυτικά βήματα της συνταγής παρακάτω και αν την δοκιμάσεις στείλε μου τη γνώμη σου και τα σχόλια σου στο κάτω μέρος της σελίδας. Καλή μαγειρική εύχομαι και πολύ καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι (κιλότο)
  • λίγη φέτα τυρί
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • μαϊντανός
  • αλάτι, πιπέρι
  • ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. λάδι
  • 1 κιλό ντομάτες
  • γαρύφαλλα ολόκληρα

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε το κρέας μερίδες, μάλλον μικρές και πατάτε μία μαχαιριά ώστε να γίνει σαν τσέπη.

Βήμα 2

Λιώνετε τη φέτα με το πιρούνι, προσθέτετε σκόρδο και μαϊντανό ψιλοκομμένο και τα δουλεύετε όλα μαζί με λίγο λάδι και πιπέρι.

Βήμα 3

Παίρνετε ένα - ένα κομμάτι κρέας, βάζετε μέσα στο άνοιγμα λίγη γέμιση και το ράβετε με χοντρή βελόνα και κλωστή.

Βήμα 4

Καρφώνετε πάνω σε κάθε κομμάτι ένα γαρύφαλλο, αν θέλετε.

Βήμα 5

Βάζετε να κάψει λάδι και τα περνάτε από το τηγάνι.

Βήμα 6

Προσθέτετε τη ντομάτα περασμένη από το μύλο, ανάλογο αλάτι και λίγη ζάχαρη.

Βήμα 7

Τ' αφήνετε να τελειώσουν το ψήσιμό τους, βγάζετε τις κλωστές και σερβίρετε με μακαρόνια.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή