Μοσχάρι ροστό με ελιές

2014-05-20
Μοσχάρι ροστό με ελιές
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Μια διαφορετική και εξαιρετικά νόστιμη συνταγή για να μαγειρέψεις το μοσχάρι ροστό με ελιές όπως ακριβώς το περιγράφει η γιαγιά μου στο συνταγολόγιο της, σου παρουσιάζω παρακάτω. Δοκίμασε να την φτιάξεις και στείλε μου τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου.

Υλικά

  • 1 κιλό φέτα μοσχάρι χωρίς κόκκαλο
  • 200 γραμ. πράσινες ελιές
  • 50 γραμ. ζαμπόν
  • 50 γραμ. μπέικον
  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1 κουταλιά αλεύρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βγάζουμε τα κουκούτσια από τις ελιές και στη θέση τους βάζουμε ένα κομματάκι ζαμπόν.

Βήμα 2

Με ένα μαχαιράκι μυτερό, ανοίγουμε τρύπες στο κρέας και μπήγουμε στη μία τρύπα ένα κομματάκι μπέικον πασπαλισμένο με αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3

Στην άλλη μία ελιά με ζαμπόν. Κάνουμε όσες περισσότερες τρύπες μπορούμε και αφήνουμε στην άκρη τις ελιές που περίσσεψαν.

Βήμα 4

Δένουμε το κρέας με λεπτό σπάγγο, το βάζουμε στην κατσαρόλα να τσιγαριστεί από όλες τις μεριές με το βούτυρο και το λάδι.

Βήμα 5

Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει.

Βήμα 6

Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό, ώσπου να βράσει και να μείνει με αρκετή σάλτσα.

Βήμα 7

Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα σε πιατέλλα ρίχνουμε στο ζουμί 1 κουταλιά αλεύρι και δένουμε τη σάλτσα.

Βήμα 8

Αφαιρούμε το σπάγγο, κόβουμε το κρέας φέτες το βάζουμε στην πιατέλλα και το γαρνίρουμε με τις ελιές που αφήσαμε στην άκρη.

Βήμα 9

Τη σάλτσα τη γυρίζουμε σε ένα μικρό σκεύος και σερβίρουμε το μοσχάρι ροστό με ελιές.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή